Hlavní obsah

Nová posila Slavie Trubilla: O základní sestavu se poperu

Přestup fotbalového obránce Vitalije Trubily už vedení staronového mistra Slavie dotáhlo do konce, a tak se běloruský zadák na začátku přípravy bude namísto v Mostu, prát o základní jedenáctku v sešívaném dresu. „Vím moc dobře, že má Slavia silné mužstvo, ale konkurence se nebojím. Jestli mi trenér bude věřit a dá mi důvěru, udělám maximum pro to, abych ho nezklamal,“ prozradil Trubila.

Článek

Jarní část proběhlé sezóny strávil talentovaný Bělorus ve Zlíně, a nebýt jeho sestupu do druhé ligy, zůstal by levonohový fotbalista v jihomoravském celku patrně i nadále. Po Trubillovi ovšem sáhla Slavia a jeho tak nyní čeká stěhování do hlavního města.

„Už se nemůžu dočkat. Slavia má moc krásný stadión, který splňuje všechny parametry kvalitních evropských stadiónů. A také má úžasné fanoušky. Na zápasy chodí hodně lidí, kteří vytvářejí skvělou atmosféru,“ těší se Trubila na své nové působiště, kde podepsal smlouvu na čtyři roky.

Čtyřiadvacetiletý obránce či středopolař má ještě v živé paměti, jak se ještě coby hráč Zlína v jarní části ligy třikrát postavil proti sešívané jedenáctce. Jednou se obě mužstva střetla v lize, dvakrát pak ve čtvrtfinále Českého poháru.

„Vybavují se mi například souboje s Tijani Belaidem, hráli jsme proti sobě. Já mám rád zápasy s kvalitními soupeři, když se hraje hezký fotbal. Slavia takovou hru předvádí,“ ví dobře Trubila. „Bylo pro nás velmi cenné, že jsme v Českém poháru uhráli se Slavií u nás remízu,“ připomněl.

Trubila, jenž v české lize prozatím nastoupil k šestačtyřiceti zápasům, si užije dovolenou v rodné zemi, ještě než se bude na začátku přípravy hlásit kouči Jarolímovi v Edenu. „Ve čtvrtek jsem odletěl do Běloruska za manželkou. Část dovolené strávím v Minsku, ale pojedu se podívat i domů do Brestu. Do Česka se vrátím zhruba v půlce června,“ řekl na závěr.

Reklama

Související témata: