Hlavní obsah

Fotbalisty Příbrami bude místo Čuhela trénovat slovenský kouč Marko

PŘÍBRAM

Slovenský kouč Karol Marko (43) povede fotbalisty prvoligového FC Příbram. Nahradí tak odcházejícího Petra Čuhela, který jde za Dušanem Uhrinem mladším jako asistent do Mladé Boleslavi. Marko trénoval Jihlavu, kterou v této sezóně dovedl ke třetímu místu ve druhé lize. V Příbrami ho čeká premiéra v nejvyšší české soutěži.

Článek

„Petrovi děkujeme za práci, kterou tady odvedl. Po rozchodu s Massimo Moralesem se ujal mužstva čtyři kola před koncem a vybojoval záchranu. Petr mi řekl, že nechce být špatným hlavním trenérem, ale raději bude dobrým asistentem. Domluvili jsme se na rozchodu a on jde za Dušanem Uhrinem, s nímž tvoří sehranou dvojici,“ řekl Právu šéf příbramského klubu Jaroslav Starka.

Místo Čuhela přichází z Jihlavy Karol Marko. „Známe se už nějaký čas a máme velmi podobný pohled na fotbal. O délce smlouvy se budeme bavit koncem týdne. Znáte mne. Když se bude dařit, ať je tu třeba deset let. Délka smlouvy není rozhodující,“ uvedl Starka. V realizačním týmu zůstává asistent Jiří Ryba a jako trenér gólmanů se vrací František Kopač. Marko si jednoho asistenta ještě přivede, mělo by jít o Josefa Vrzáčka.

Jihalva je stále ve hře, že by mohla hrát Gambrinus ligu v případě, že si na ni postupující Čáslav netroufne. "To na naše jednání s panem Markem nemělo vliv. Dohodli jsme se velmi rychle," pochvaloval si Starka.

Změny v kádru se teprve chystají

Příbramský šéf teď musí dát dohromady také musžtvo pro novou sezónu. V zimě byl třeba zájem o kapitána Daniela Huňu, který také v závěru sezóny významně přispěl k záchraně. "Všechno je v jednání, na konkrétní změny je ještě čas. Příprava začíná 22. června a celou ji absolvujeme v Česku. Do té doby už bych chtěl mít jasněji i kolem kádru, kdo zůstane a kdo ne. Týká se to hlavně hráčů, kteří byli na hostování,“ připomněl Starka. V Příbrami už finišuje pokládka vyhřívacího zařízení pod trávníkem.

Přestože se Příbram v Gambrinus lize zachránila v posledním kole, dost možná od Starky před startem nového ročníku znovu uslyšíme jeho oblíbenou větu, že hodlá získat mistrovský titul... "Každý chce vyhrávat a hrát co nejvýš. Budeme dělat, co je v našich silách," usmál se příbramský šéf.

V Jihlavě Marko působil rok a půl. Ve slovenské lize vedl AS Trenčín. Jako asistent působil například v polském Górniku Zabrze či Ružomberku po boku Petra Uličného. Marko býval druholigovým fotbalistou a jako trenér okusil angažmá také v třetiligovém mexickém klubu Jaguares de Acapulco.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články