Hlavní obsah

Poborský kandiduje na místopředsedu, na Strahově ale na něho zapomněli

PRAHA

Zatímco Ivan Hašek při oficiálním ohlášení kandidatury na předsedu českého fotbalu nikomu žádné funkce nesliboval, jeho protivník Luděk Vinš už je rozdal. „Pokud bych byl zvolen předsedou, požádal bych o podporu lidí, o nichž si myslím, že by měli být ve výkonném výboru,“ zahlásil majitel druholigové žižkovské Viktorie, jenž se na valné hromadě 27. června střetne o předsednické křeslo právě s Ivanem Haškem.

Článek

Hašek nikomu žádné funkce dopředu nesliboval. „To hlásím dopředu. Funkce nerozděluji, dopředu je nikomu neslibuji. Mám však určitou skupinu, s níž chci spolupracovat. Ze Slavie i ze Sparty, z profesionálního i třeba amatérského fotbalu. Podstatné je, aby vyznávali stejnou fotbalovou filosofii jako já,“ prohlásil Ivan Hašek a netajil se spokojeností, že do výkonného výboru kandidují třeba internacionálové Karel Poborský a Luboš Kubík.

Poborský: Kandidaturu jsem podal včas

To ještě netušil, že českobudějovický šéf Karel Poborský ohlásil i kandidaturu na místopředsedu fotbalového svazu.

„Skutečně jsem ji podal. V pátek,  ještě před tím, než vypršel termín pro podání kandidatury, byla doručena do strahovského sídla. Dost dobře nechápu, proč jsem nebyl při pondělním oficiálním zveřejnění kandidátky uveden mezi uchazeči o místopředsedu za ligu,“ řekl Karel Poborský pro Sport.cz.

Na oficiální kandidátce Českomoravského fotbalového svazu se jeho jméno objevilo ve společenství Petra Doležala, Miroslav Kříže a Jaroslava Vacka až v úterý. „Došlo k administrativní chybě legislativního oddělení,“ glosoval tento renonc mluvčí ČMFS Václav Tichý.

Vinš už rozdělil funkce

Na rozdíl od Ivana Haška už Luděk Vinš funkce mezi své příznivce rozdělil. Jeho představa o složení vládnoucí generality je následující: místopředseda za Čechy Václav Chvála, místopředseda za Moravu Zdeněk Zlámal, místopředseda za ligu Jaroslav Vacek, řídící komise za Čechy Josef Hadraba, řídící komise za Moravu Vladimír Dostál, členové výkonného výboru za Čechy Milan Haškovec, Václav Severýn, členové výkonného výboru za Moravu Pavel Blaha, Tomáš Trucha, členové výkonného výboru za ligu Miroslav Kříž, Dušan Svoboda, Radek Bělák.

Jedno ale Vinš zdůraznil. „V žádném případě bych nechtěl spolupracovat s olomouckým Jiřím Kubíčkem, který má sice zkušenosti, ale českému fotbalu de facto škodí. Podle mého názoru má velký díl viny na momentálních rozporech a nejednotnosti fotbalového hnutí," nechal se slyšet Haškův konkurent v boji o předsednické křeslo.

Reklama