Hlavní obsah

Olomoucký soud osvobodil dva fanoušky Sparty

OLOMOUC

Dva fanoušci pražské Sparty, kteří měli údajně na svědomí zdemolované pánské záchody na olomouckém Andrově stadiónu, v úterý odešli od olomouckého okresního soudu bez trestu.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci fotbalové Sparty

Článek

Podle soudce prý chyběly přesvědčivé důkazy. Fanoušci u soudu popřeli, že by toalety rozbili. Státní zástupkyně se proti rozsudku odvolala. Informovaly o tom dnes televize Nova a server iDnes.cz.

"Obžalovaní byli v plném rozsahu zproštěni obžaloby, protože mám za prokázané, že ke zdemolování veškerého zařízení na WC Androva stadiónu došlo již v průběhu zápasu, nikoliv až po jeho skončení, což bylo obžalovaným kladeno za vinu," řekl televizi Nova soudce Petr Sušil.

"Po zápase jsem si chtěl zajít na WC, ale bylo tam všechno zničené. Venku u stánku s občerstvením mě pak asi o dvě minuty později najednou asi pět členů ochranky srazilo na zem, kopali do mě a pak mě předali policii," uvedl u soudu podle serveru iDnes.cz jeden z obžalovaných fanoušků.

Opilé muže zadrželi pracovníci pořadatelské služby po konci únorového utkání mezi Spartou a Sigmou. Pořadatelé prý slyšeli, řinčení skla a porcelánu a u toalet následně nalezli oba muže, které předali policii.

Po utkání v Olomouci obdrželo předvolání před soud celkem 13 lidí a padl jeden nepodmíněný trest. Olomoucký soud nedávno podle serveru iDnes.cz poslal do vězení jednadvacetiletého muže, který hodil po pořadatelích celý pisoár. Za výtržnictví dostal deset měsíců vězení a dalších deset ho čeká za porušení předchozí podmínky.

Reklama

Související témata: