Hlavní obsah

Bohemians Praha popřeli, že trenéra Urbana nahradí Žák

PRAHA

Fotbalisté prvoligového klubu Bohemians Praha zatím definitivně nevědí, kdo je bude trénovat v příští sezoně. Deník Sport dnes uvedl, že se s vedením střížkovského klubu nedohodl na pokračování dosavadní kouč Luboš Urban a na lavičce jej nahradí Robert Žák, šéf Bohemians Praha Karel Kapr a sportovní ředitel klubu Josef Jícha to však pro ČTK popřeli.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér fotbalistů Bohemians Praha Luboš Urban

Článek

"Je to nehorázná lež. Ve čtvrtek jsem řekl, že se pan Urban teprve vrátil z dovolené a že budeme jednat. O Žákovi ani (Františku) Kopačovi jsem neřekl ani slovo. Kouči Urbanovi končí 30. června smlouva, a je proto zcela logické, že budeme jednat. Podle mě tak ze 70 procent u mužstva zůstane," řekl Jícha.

Překvapen z informací deníku byl i trenér Urban. "Ráno jsem já i majitelé pořádně koukali, co se děje, protože to, co je napsáno v novinách, se nezakládá na pravdě. Tři týdny před koncem ligy mi bylo nabídnuto prodloužení smlouvy. Po lize jsem odjel na dovolenou a předtím nastínil tři čtyři body k řešení a teprve nyní o tom budeme jednat," uvedl Urban.

Ten Bohemians Praha před rokem přivedlo do nejvyšší soutěže a v uplynulém ročníku první ligy s nováčkem obsadil třinácté místo a dovedl ho tak k záchraně.

Třiačtyřicetiletý Žák naposledy vedl druholigový Most, z něj byl však tři kola před koncem soutěže odvolán. Bývalý kouč Českých Budějovic měl podle Sportu ke střížkovskému týmu přijít i se svým mosteckým asistentem Františkem Kopačem.

Reklama