Hlavní obsah

Policie zná podobu muže, který na Spartě dělbuchem zranil podavače míčů

PRAHA

V březnu se jeden ze sparťanských fanoušků postaral o šok, když v domácím zápase proti Brnu hodil dělbuch, který explodoval těsně vedle třináctiletého podavače míčů. Televize Nova v pátek zveřejnila policejní záběry s jedním ze sparťanských vlajkonošů, který osudný dělbuch hodil. Jedná se prý o muže, jenž patří k nejtvrdšímu jádru příznivců pražského týmu. Totožnost údajného pachatele policie nezná.

Článek

Policie žádá lidi, aby zavolali na telefonní číslo 974 851 843, pokud by muže na záběrech poznali. Sparta již dříve vypsala odměnu 100 000 korun za informace vedoucí k dopadení výtržníka.

"Zatím je to postaveno pouze na trestném činu výtržnictví, takže to znamená, že by pachatel byl ohrožen trestem do dvou let," řekl televizi Nova policejní komisař z Prahy 1 Oldřich Čech.

Silný dělbuch hodil muž z hlediště v závěru duelu proti Brnu za stavu 4:0. Dělbuch dopadl těsně vedle podavače míčů. Žákovský fotbalista byl převezen do nemocnice a po ošetření strávil noc doma. Vyšetření dopadla dobře a chlapec nebude mít po incidentu trvalé následky.

Disciplinární komise Spartě uzavřela na tři zápasy sektory za brankami a udělila jí pokutu 250 000 korun. Klub poté naznačil, že v případě dopadení viníka po něm bude pokutu vymáhat soudně.

Reklama

Související témata: