Hlavní obsah

Papadopulos míří do Heerenveenu, do Boleslavi se vracejí Rajnoch a Kulič

PRAHA

Fotbalovou Gambrinus ligu opouští další mladý reprezentant. Čtyřiadvacetiletý útočník Michal Papadopulos odchází z Mladé Boleslavi do nizozemského Heerenveenu. Středočeši naopak získali svého bývalého hráče Marka Kuliče, jemuž vypršela smlouva ve Spartě. Z hostování v Chotěbuzi se vrací také bývalý kapitán týmu Jan Rajnoch.

Článek

„Bolka“ přichází o svého nejlepšího střelce. Deset gólů v uplynulé sezóně přiblížilo světoběžníka Papadopulose k angažmá v Nizozemsku. „Michal v pondělní úspěšně absolvoval zdravotní testy v Heerenveenu. Na podmínkách jsme dohodnutí, v nejbližších dnech se přestup doladí,“ řekl ředitel komunikace mladoboleslavského klubu Petr Svěcný pro Sport.cz.

„Pro Papadopulose je připravena v novém klubu pětiletá smlouva,“ dodal hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest. Jeho klient už má na kontě zahraniční štace v Arsenalu, Leverkusenu a Chotěbuzi. "Michal je lidsky vyspělý, zažil v kabině slavné spoluhráče. Nizozemská liga je pro něj ideální adresa, Heerenveen navíc bude účastníkem Evropské ligy a již v něm působí exslávista Švec, s nímž Papa hrál v jedenadvacítce. Proto jsem byl od začátku pro," pochvaloval si Zíka.

Středočeši zahájili letní přípravu již v pondělí. Na srazu se hlásila také staronová tvář, útočník Marek Kulič ze Sparty, ještě večer zamíří na soustředění do jabloneckých Břízek také Jan Rajnoch, který se vrátil z hostování v Chotěbuzi.

Kulič chce pod Uhrinem ožít

„Kuličovi skončilo angažmá ve Spartě, k nám přichází na přestup na dva roky. Pod trenérem Uhrinem se mu v Boleslavi dařilo, a tak se Marek těší, že by zase mohl fotbalově ožít,“ poukázal Svěcený.

Přestupní částku za Papadopulose klub nezveřejní. „Nebyli jsme nuceni ho prodávat. Bylo to tak 50 na 50, zda Michal zůstane, nebo odejde. Podstatné bylo jeho rozhodnutí. Dostal nabídku, která ho zaujala, a nám se podmínky transferu zamlouvají,“ uvedl Svěcený.

Středočeši se nevzrušují spekulacemi o tom, kdo všechno usiluje o Rajnocha. „My s Honzou počítáme, žádná jednání s nikým neprobíhají. Již rok před jeho odchodem do Německa se také tvrdilo, že jde do Slavie, ale nebyla to pravda,“ připomněl Svěcený.

Mladá Boleslav v nejbližších dnech otestuje dva hráče z Francie a jednoho Srba.

Reklama

Související témata: