Hlavní obsah

Střihavka je už dva roky hráčem Plzně, až teď s ní ale poprvé trénoval

PLZEŇ

Už dva roky je David Střihavka hráčem fotbalové Plzně, teprve v pondělí ovšem absolvoval s mužstvem první trénink. Po toulkách světem, kdy ho cesty zavedly do Anglie i na ostravské Bazaly, se vrátil do Viktorie a s Vrbovým týmem zahájil na soustředění ve Zruči přípravu na novou sezónu.

Foto: fcviktoria.cz

David Střihavka je kmenovým hráčem Plzně od roku 2007, ale teprve nyní s ní absolvoval svůj první trénink.

Článek
Fotogalerie

Na hřišti kousek od hotelu Sport ve Zruči absolvovala parta kolem kapitána mužstva Pavla Horvátha první trénink tohoto léta. Po rozběhání následoval nácvik kombinace hra na dvě branky. Do fotbalu se již naplno zapojila také jedna z nových tváří, David Střihavka. Sparťanský odchovanec je kmenovým hráčem Viktorie již od roku 2007, ale teprve v pondělí absolvoval ve svém klubu první trénink. „Moc jsem se do Plzně těšil, jaro v Baníku přece jen bylo hodně nepovedené. Viktoria má vynikající mužstvo a já věřím, že jí dokážu pomoci. Po zranění kotníku budu muset především dohnat fyzickou kondici, pak budu mít ještě mnohem lepší pocit,“ svěřoval se urostlý útočník.

Vrba si Zruč vychvaluje

„Jezdíme do Zruče také na předzápasová soustředění. Kvalitní hřiště máme padesát metrů od hotelu, ideální je především minimální vzdálenost od Plzně a potřebný klid,“ vyjmenoval přednosti přechodného domova viktoriánů Pavel Vrba a vzápětí nastínil také týdenní program svého týmu: „Dopoledne strávíme pokaždé na hřišti, odpoledne se bude střídat výběh s posilovnou.“

I zkušený Pavel Horváth už polyká ve fotbalové Plzni letní tréninkové dávky.foto: www.fcviktoria.cz

Reprezentanti dostali delší volno

V plzeňském kádru zatím chybí jen reprezentanti Kolář, Limberský, Lecjaks a Halama, kteří vzhledem k soustředěním národních celků dostali o něco delší volno. Později se k mužstvu připojí také Marek Bakoš, kvůli sobotní svatbě dostal den navíc také Michal Daněk. Dlouhodobější zranění léčí Jan Rezek, nachlazen je Dan Houdek.

V kádru i Kazazič z Bosny

Zatímco nováček v kádru Vítězslav Brožík, stejně jako talentovaný bosenský obránce Zlatko Kazazič absolvovali hned první den plnou tréninkovou zátěž, Filip Rýdel, strávil herní část tréninku v péči fyzioterapeuta.

Plzeňský dres podepsala také další posila, bosenský obránce Zlatko Kazazič.foto: fcviktoria.cz

„Až za čtrnáct dní mi vyndají z operovaného ramene poslední dráty,“svěřoval se Rýdel, zatímco na adresu mladého bosenského fotbalisty  trenér Vrba poznamenával: „Je to určitě hráč s velkou perspektivou, více uvidíme v následujících dnech. Na rakouské soustředění odjede 23 hráčů, takže někteří tým opustí. Všichni jsou nyní na stejné startovní čáře,“ zakončil první den letní přípravy trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: