Hlavní obsah

Trenér Koubek podepsal smlouvu, Baník mu slíbil až pět posil

OSTRAVA

Trenér Miroslav Koubek v úterý podpisem roční smlouvy s opcí zahájil angažmá v Ostravě. Nový kouč Baníku, který dovedl druholigovou Čáslav na druhé místo, si za svého nejbližšího spolupracovníka vybral dosavadního žižkovského asistenta Borise Kočího.

Článek

"Je to ocenění mé práce, která se mi v poslední době celkem dařila. Moje představa je taková, aby mužstvo, které nastoupí v podzimní části, bylo agresivní, bojovné a hrálo srdcem. Samozřejmě, že chceme zastavit sportovní pokles," řekl v úterý novinářům Koubek, jenž měl po úspěšné sezóně v Čáslavi tři další nabídky. "Baník byl pro mě ale od začátku obrovská výzva," podotkl.

Ostrava byla nejhorším mužstvem ligového jara. Herně i s devíti body, které získala. Také Koubek vypozoroval z jarních vystoupení řady nedostatků.

"Baník nehrál zdravý fotbal, neměl potřebné nasazení a agresivitu, byla tam spousta systémových chyb a nebyla ochota hráčů pracovat. Po důvodech ale nebudu pátrat. Jisté je, že ze strany hráčů to bylo málo angažované," konstatoval Koubek. Obavy nemá ani z ekonomických kauz, insolvenčního návrhu a údajných finančních problémů, které na jaře plnily média. "Nebudu zapírat, že i o tom jsme při jednáních s vedením mluvili. Bylo přislíbeno, že vše se vyřeší ku prospěchu věci," upozornil Koubek.

Disciplína a morálka

Bývalý brankář sází a klade největší důraz na disciplínu a morálku. "Chci, aby diváci viděli mužstvo s tváří charakteru," potvrdil Koubek, kterému na přestavbu týmu vedení klubu slíbilo tři až pět posil. Noví hráči mají přijít do všech řad. "Vytipovaní hráči jsou a hlavně všichni mají velkou chuť do Ostravy jít," uvedl Koubek.

Přípravu s Baníkem ve středu už nezačnou Rudolf Otepka, David Střihavka, Lukáš Vácha a gólman Petr Vašek. "Do tréninků se zapojí ještě René Bolf, ale víme, že půjde pryč," upozornil generální manažer Verner Lička. První posilou je naopak polský brankář Dawid Pietrzikiewicz, který na Bazaly míří na post dvojky za Antonínem Bučkem. "Má hodně odchytáno v mládežnických výběrech Polska, byl v Polonii Varšava, poslední půlrok chytal v třetí lize," uvedl Lička.

Sedmapadesátiletý Koubek je znám především ze svých působení v Kladně a Čáslavi. Oba celky dostal ze druhé ligy mezi elitu, ale Čáslav právo postupu v minulých dnech prodala Slovácku. Jako asistent Jozefa Jarabinského na konci osmdesátých let byl u toho, když Sparta vybojovala titul v lize i Poháru ČMFS.

Teď však Koubek bude poprvé působit ve východním cípu republiky. "Mentalitu ostravských hráčů znám ale dobře z Kladna, kde hostovali třeba Neuwirth, Magera, Vašek, Hoffmann a další. Myslím si, že specifiku místního prostředí rozumím," uvedl Koubek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články