Hlavní obsah

Letní průvan odvane ze Slavie šest hráčů. Zřejmě i kapitána Brabce

Další působení slavistického kapitána Ericha Brabce v Edenu zůstává obestřeno záhadami i po úterní tiskové konferenci, na níž generální ředitel klubu Petr Doležal představil dvě nové posily - Vitalije Trubilu a Benjamina Vomáčku. Právě ten by na postu stopera mohl nahradit Brabce. „Do 20. června nebudeme pohyb v kádru komentovat. Nevyvracím, ale ani nepotvrzuji, že v něm bude také Erich Brabec,“ tvrdil Doležal.

Článek

Do spekulací dotýkajících se předčasného konce Ericha Brabce ve Slavii její generální ředitel Petr Doležal jasno nevnesl. Pouze připustil, že v Edenu určitě skončí asi šestice hráčů.

„Nebudeme se vyjadřovat ke konkrétním jménům do 20. června, kdy nám oficiálně začíná příprava. Nevyvracím a ani nepotvrzuji, že mezi nimi bude také Erich Brabec,“ nechal se slyšet slávistický šéf. Zároveň ale připustil, že kapitánovi  "sešívaných" jaro výkonnostně příliš nevyšlo. „Erichovi se druhá část sezóny moc nepovedla,“ uznal Doležal.

Jestli však začátek letní přípravy bude znamenat pro kapitána týmu znamenat konečnou, nikdo ze slávistické  generality komentovat nechce. Ani generalní ředitel mistrovského klubu.

Doležal: Hráči odcházejí a přichází

Spekulace kolem kapitánova konce jsou o to podivnější, že Erich Brabec se stal tváří a hlavní postavou slávistické propagační kampaně lákající fanoušky červenobílých k nákupu permanentních vstupenek na novou sezónu. Navíc s klubem prodlužil smlouvu až do roku 2012.

„Fotbal je o tom, že hráči odcházejí a přichází, a Erich Brabec, ač kapitán, je také jen hráčem,“ naznačil Doležal, že dny zkušeného zadáka mohou být v Edenu skutečně sečteny.

Slavia se zajímá o Čelůstku

Naopak o posilách už v Edenu jasno mají a první dvě představili. Dvojice Benjamin Vomáčka a Vitalij Trubila se bude bít o místo v základní sestavě. „Ještě pracujeme na dalším doplnění kádru. Chceme se probojovat do Ligy mistrů, a tak musíme hledat i v zahraničí. Může přijít i na hráče z Jižní Ameriky či Afriky,“ prozradil Doležal.

Zároveň naznačil, že další tuzemskou posilou by mohl být Čelůstka, na nehož už Slavia předložila Zlínu oficiální nabídku.

Reklama

Související témata: