Hlavní obsah

Koubek: Jsem přesvědčený, že Baník zvednu

Trenér Miroslav Koubek podepsal na Bazalech smlouvu na jeden rok s roční opcí a má za úkol vybudovat nový tým Baníku Ostrava. V rozhovoru pro deník Právo kouč řekl, že práce se nebojí a těší se na řešení problémů klubu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér Miroslav Koubek

Článek

Přijal jste úkol vybudovat nový Baník. Nebojíte se, že ve specifickém ostravském prostředí to může být mimořádně těžké?

Nabídkou Baníku jsem potěšen, chápu ji jako ocenění mé trenérské práce, která se mi v poslední době dařila. Klub má problémy a já jsem součástí jejich řešení. Angažoval mě, abych zvedl výkon mužstva, který na jaře nebyl dobrý. Jsem přesvědčený a skoro jistý, že se mi to podaří. Práce se nebojím, těším se na ni.

V čem byl největší problém ostravského mužstva na jaře?

Nehrál zdravý fotbal. Neměl nasazení, agresivitu, v obranné fázi bylo spousta systémových chyb. Po příčinách nepátrám. Na podzim tým zdravě hrát bude. Přišli noví trenéři (pozn. red.: asistentem Koubka je Boris Kočí), s nimi nové myšlenky, nové tréninky.

Jaký fotbal je zdravý?

Agresivní, bojovný, hraný srdcem. Mužstvo musí a bude mít tvář a charakter. To, co chci, hráčům Baníku není neznámé. Viděl jsem je v posledním ligovém utkání v Kladně. Pracovali tak, jak si představuji.

Odešli Otepka, Střihavka, Vašek, na odchodu je Bolf. Máte záruky majitele Baníku Tomáše Petery, že vám doplní kádr hotovými fotbalisty?

Především musím říct, že nechci být spojován s odchody hráčů, které jste jmenoval. To je rozhodnutí Baníku a mě nezajímá, jaké k tomu měl důvody. Mám slib, že kádr bude vylepšený posilami. Určitě byl měl přijít stoper a dva hrotoví hráči. Jsou vytypovaní, jednání probíhají, jména vám neřeknu. Přestupovat se začíná až 1. července. Uvítám i další hráče.

Co dluhy klubu vůči fotbalistům? To je přece břemeno. Jednal jste s Peterou i o nich?

Ano, toto téma bylo součást našich jednání. Dostal jsem slib, že tyto problémy budou velmi brzy vyřešeny.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články