Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie jsou z vyřazení kapitána Brabce v šoku

Milan VlčekSport.cz

Takovou zprávu na začátku letní přípravy nečekal z hráčů fotbalové Slavie nikdo. Po dvou získaných titulech se vedení předčasně rozloučilo s pilířem defenzivy Erichem Brabcem, což si nikdo z řad sešívaných fotbalistů nedokáže vysvětlit. „Nikdo to nečekal,“ řekl zjevně zaskočený obránce František Dřížďal. „Všechny nás to překvapilo,“ přiznal novinářům i záložník Jaroslav Černý.

Foto: Zdeněk Němec , ČTK

Konec Ericha Brabce ve Slavii jeho spoluhráče zaskočil

Článek
Fotogalerie

Téměř všichni slávisté se během čtvrtečního dne chystají absolvovat fyzické testy na fakultě FTVS v Praze. Jeden mezi nimi určitě nebude. Vedení vršovického klubu totiž ráno vydalo prohlášení, že Erich Brabec, kapitán mužstva, už není hráčem Slavie. „Erich již nezapadá do nové koncepce,“ zdůvodnil tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal rozhodnutí vedení a trenéra, i když měl Brabec smlouvu s klubem až do roku 2012.

Není divu, že v samotných hráčích Slavie vyvolalo toto nečekané rozhodnutí pozdvižení. O předčasném konci Brabce ve Slavii se sice už v médiích od úterka živě spekulovalo, přesto tento krok čekal málokdo. Natož samotní hráči sešívaného týmu.

Brabec tmelil partu

„Nikdo to nečekal,“ prozradil ve čtvrtek novinářům zjevně zaskočený obránce František Dřížďal. „Erich je symbolem Slavie. Je to člověk, který tmelil partu, mluvčí kabiny. Když bylo něco potřeba zařídit, Erich se toho z vlastní vůle častokrát chopil,“ přiznal Dřížďál, že mu jeho parťák bude v kabině i na hřišti chybět. A nejen jemu.

„On je výborný fotbalista, určitě bude chybět,“ ví své o dosavadní roli urostlého zadáka v týmu záložník Jaroslav Černý. „Překvapilo mě, že v týmu končí. S tím se už nedá nic dělat. Je to rozhodnutí vedení a trenéra,“ poznamenal tahoun Slavie a čerstvý reprezentant. „My s tím už nic nenaděláme,“ dodal.

V kádru posledního dvojnásobného mistra se v letním přestupním období čekají velké změny. Už předčasný konec kapitána Brabce tým svým způsobem poznamená. Že by se ale nová Slavia před začínající sezónou a důležitým předkolem Ligy mistrů  sehrát nezvládla, si obránce Marek Suchý nemyslí. „Máme celou přípravu k tomu, abychom to dali zase dohromady,“ řekl talentovaný zadák. Také v jeho případě vzhledem k velkému zájmu zahraničních týmů není ještě jisté, jestli Slavia v brzké době nepřijde o dva stabilní stopery.

Konec pro špatné výkony?

Co přesně za odchodem Brabce z týmu stojí, sami hráči přesně nevědí. „Že měl na jaře špatné výkony? A kdo je neměl?,“ hodil otázku do pléna Dřížďal. „Že udělal chybu v Českém poháru proti Slovácku? To se může stát každému,“ zastával se svého, dnes již bývalého spoluhráče pravý bek Slavie.

„Jestli má z týmu odejít šest hráčů, pak bych mezi nimi rozhodně Ericha netipoval,“ řekl otevřeně Dřížďal. „Třeba má vedení týmu někoho v záloze, kdo by na jeho postu mohl hrát,“ dodal na závěr. Stejnou otázku si pokládala i ikona týmu Vladimír Šmicer. „Asi máme opravdu jiného hráče, jenž za něj může nastoupit. Abych to nakonec nebyl já,“ zažertoval nakonec Šmicer, který počítá, že se do plného tréninku zapojí v září.

Reklama

Související témata: