Hlavní obsah

Manažer shání Brabcovi angažmá a zatím ho svěřil trenéru Brabcovi

PRAHA

V zimě prodloužil s fotbalovou Slavií smlouvu do léta 2012, ale prakticky ze dne na den je Erich Brabec volným hráčem. Dá se předpokládat, že dnes už bývalý kapitán červenobílých bez angažmá dlouho nezůstane. V úvahu přichází Německo, Rakousko, Švýcarsko či Rusko, není také vyloučeno, že zkušený stoper skončí v některém z dalších předních českých klubů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Na týmový trénink teď musí Erich Brabec (uprostřed) zapomenout, chvíli se bude připravovat sám.

Článek

Brabec skončil ve spárech Brabce. Ze Slavie vyhozený obránce Erich Brabec se bude pár dnů individuálně připravovat na novou sezónu pod vedením kondičního trenéra Petra Brabce. Nutriční konzultant a licencovaný trenér fitness spolupracuje třeba s rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou a dalšími sportovci.

„Svěřili jsme Ericha našemu trenérovi, ale týmový trénink nahradit nelze, a tak doufám, že je to jen na pár dnů. Rozhodili jsme sítě a od středy mu sháníme nové angažmá,“ řekl Sport.cz hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Manažer potvrdil, že Brabcovou prioritou je zahraničí. „Hlavně německy mluvící země, takže už jsme v kontaktu se dvěma prvoligovými kluby v Německu. Oslovíme přední kluby hrající poháry z Rakouska a Švýcarska. A podíváme se také do Ruska, kde už Erich působil.“

Je zadarmo, ale pod cenu nepůjde

Šokující Brabcův vyhazov z Edenu manažer příliš komentovat nechce. „Trochu nerozumím tomu, že kolem silnic vidím slávistické billboardy s hráčem, který už slávistou není. Jinak ovšem chci poděkovat vedení Slavie, že se k problému postavilo vstřícně a našli jsme řešení, které vyhovuje oběma stranám,“ říká Zíka.

Brabec smlouvu se Slavií ukončil, takže pro případné zájemce je jako volný hráč zadarmo. „Pokud však jde o podmínky pro hráče, pod cenu určitě nepůjdeme. Budou odpovídat tomu, že Erich byl kapitánem Slavie, dvakrát s ní vyhrál mistrovský titul a vrátil se do reprezentace“ ujišťuje Zíka.

Přestože se obránce i jeho manažer dívají hlavně do zahraničí, nelze vyloučit, že Brabec nakonec zůstane v Gambrinus lize. „Začátek sezóny se blíží a pokud by se jednání se zahraničními kluby protahovala, je možné, že bychom se pak rychle dohodli s některými předními týmy v tuzemsku. Nabídky už registrujeme,“ líčí agent.

Do rivalské Sparty asi ne

Před rokem o Brabce hodně stála Sparta. Bylo to však v době, kdy se zdálo, že by mohl odejít Tomáš Řepka. Ten však na Letné zůstává i nadále, a tak není moc pravděpodobné, že by Sparta chtěla dát dohromady dva tak zkušené stopery. Na hostování má navíc Hubníka a nyní přivedla i mladého Rakušana Hohenedera. „Se Spartou zatím o Brabcovi nejednáme,“ potvrzuje Zíka.

Nejblíže by k Brabcovi v tuzemsku mohla mít Mladá Boleslav, které chce po nevydařené sezóně znovu postavit silný tým.

Zatímco Brabec nový klub teprve hledá, útočník Tomáš Jun má nakročeno do Austrie Vídeň. Tam už ze Sparty přestoupil Petr Voříšek, s nímž na jaře hostovali v Altachu. S Junem je Austria domluvená, ještě se musí dohodnout s Teplicemi.

Reklama

Související témata: