Hlavní obsah

Do ligy se přihlásily všechny týmy včetně obou "Bohemek"

Všech 16 týmů, které budou startovat v příštím ročníku první fotbalové ligy, už podalo přihlášku nutnou pro účast v nejvyšší soutěži. V pondělí budou po losování v rámci ligového shromáždění znát také termínovou listinu pro sezónu 2009/2010.

Článek

Při losování se objeví i oba týmy vystupující pod hlavičkou Bohemians. Nováček Bohemians 1905 z pražských Vršovic před třemi týdny upozornil na to, že podle rozhodnutí Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV) by se FK Bohemians Praha, dříve vystupující pod názvem Střížkov, názvu Bohemians i loga s klokanem měl vzdát a přestat je používat. To však rivalové "klokanů" odmítli a do nové ligové sezony se přihlásili pod stejným názvem, s nímž vystupovali už během loňské sezony mezi elitou. Zástupci klubu zároveň už 22. května podali na předsedu ÚPV žalobu.

Je tedy velmi pravděpodobné, že v nové sezoně v první lize budou hrát dvě "Bohemky". "Svaz v tomto sporu mnoho udělat nemůže, musí čekat až na pravomocné soudní rozhodnutí," řekl ČTK ředitel první ligy Ivo Lubas.

Svaz už schválil vstup Slovácka do nejvyšší soutěže. Klub z Uherského Hradiště odkoupil prvoligovou licenci od Čáslavi, jež v minulé sezoně ve druhé lize skončila druhá.

Pondělní ligové shromáždění určí jízdní řád prvoligové sezony a rozhodne se také o tom, jaký postih potká kluby, které v nové sezoně nebudou disponovat vyhřívaným trávníkem. Na něm se musí hrát v době nepříznivých klimatických podmínek.

Vyhřívaný trávník měl být pro ligové kluby od nového ročníku povinností, ale výkonný výbor se nedávno shodl na tom, že mužstva, která jím nedisponují, mohou nastupovat na jiném stadionu, jenž požadavky svazu splňuje. Zároveň ale přijdou o půl milionu korun z balíku peněz, které jim před každou sezonou poskytuje marketingová společnost svazu STES. Kluby na ligovém shromáždění mohou schválit i vyšší pokutu.

Vyhřívaný trávník nemají Kladno, Příbram, Bohemians 1905, Bohemians Praha a Ostrava.

Reklama