Hlavní obsah

Trenéra Chovance trápí při zahájení přípravy jediný problém - jeho bolavé koleno

PRAHA

Kvalifikace o fotbalovou Ligu mistrů je pro Spartu prioritou, což letenský trenér Jozef Chovanec netají. „A neměla by snad být? Vždyť celý rok se v domácí soutěži snažíme, abychom se do evropských pohárů dostali, takže kvalifikace představuje jen zákonité pokračování. Liga mistrů přece přináší slávu, renomé, peníze,“ vykládal sparťanský trenér, když se v pátek sešel se svými svěřenci k zahájení letní přípravy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Rakouský stoper Niklas Hoheneder s trenérem Sparty Jozefem Chovancem

Článek

Kádr pro nastávající podzim ještě pohromadě nemá, ale hlavu si z toho letenský trenér Jozef Chovanec nedělá. Natož aby v tom viděl problém... „Mým jediným problémem je bolavé koleno. Asi se operaci nevyhnu,“ přehrával letenský kouč s nadhledem sobě vlastním přestupovou horečku na vedlejší kolej.

Objeví se Kalouda na Letné už o víkendu?

I Spartou přitom hýbe, to se ví. Rakouský mladík Hoheneder už s rudým dresem v pátek pózoval, nejlepší střelec druhé ligy Jirouš ze Sokolova společně s ostatními letenskými fotbalisty pravidelné testy rovněž absolvoval, o dalších akvizicích se v zákulisí intenzivně jedná.

Třeba o Kaloudovi, jenž by měl přijít na hostování z CSKA Moskva. „Byl bych rád, kdyby dorazil už o víkendu a odjel s námi na soustředění do Františkových Lázní. Intenzivní jednání probíhají, takže nejde o nereálnou variantu,“ vykládal Chovanec. „Vybral jsem si ho, protože splňuje mé představy a požadavky - je silný v osobních soubojích, dostatečně rychlý, a když k tomu připočtu i jeho variabilitu, vychází mi rovnice, podle níž by se měl prosadit a mužstvu pomoci,“ dodával.

Nejen junioři, ale i Došek a spol.

Samozřejmě že v kádru se objevili a objeví i další hráči. Z juniorky vzal třeba Chovanec do kádru áčka mladíky Susa, Hejdu a Folprechta,  z hostování se vrátili na Letnou Libor Došek, Koňa a Zich, o odchodu Matušoviče na Kypr se stále jedná.

Navíc už může sparťanský trenér počítat i uzdraveným Huškem, jenž tři měsíce lavíroval s bolavými zády. „On byl v pořádku už koncem jara,  takže stejně jako ostatní dostal na dovolenou individuální tréninkový plán. Nejen ale u něho jsem zvědav, jak se s ním vyrovnal,“ netajil zvědavost trenér.

U pramenů hlavně kondice

Po pátečních testech a zdravotních prohlídkách, které až na Blažka, Bergra a Jeslínka absolvovali všichni hráči, odjede Sparta v neděli na soustředění do Františkových Lázní, kde bude týden nabírat hlavně fyzickou kondici.

„Na tu bude po loňských zkušenostech kladen akcent především,“ přitakal Chovanec, jemuž samozřejmě budou dál scházet rekonvalescenti Jiří Kladrubský a Juraj Kucka.

„Kladrubského návrat odhadují doktoři na čtyři měsíce, Kucka už dostává postupnou zátěž,“ informoval trenér.

Po soustředění u západočeských pramenů zamíří Sparta 30. června za přípravou do Rakouska, přičemž už cestou pod alpské velikány sehraje přípravný duel s LASK Linec. „Tam bych se už chtěl vydat s kádrem, s nímž chci absolvovat podzim, v němž bude prioritou atak na Ligu mistrů a samozřejmě návrat na pozice, jež  nám patřily,“ plánuje Chovanec.

Reklama

Související témata: