Hlavní obsah

Slavia šokovala, příchod Hlouška má být jejím největším transferem

PRAHA

Má být součástí největšího transferu v klubu. Jablonecký záložník Adam Hloušek přichází do Edenu za dva hráče - Tomáše Jablonského a Jana Kovaříka. Částka, která putuje na sever Čech, se pak může vyšplhat na rekordní sumu, jakou Slavia v české lize kdy kterému klubu vyplatila. „Transfer Hlouška se dá přirovnat k příchodu Václava Kolouška,“ řekl v neděli generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Novou posilu představil Slavia. Smlouvu s klubem podepsal Adam Hloušek. (ČTK/Zbyněk Stanislav)

Článek

Příchod jabloneckého středopolaře Hlouška si v Edenu hodně považují. Také za něj na sever Čech poslali nejen dvojici hráčů Tomáše Jablonského a Jana Kovaříka, ale i sumu podobnou té, za níž v roce 2003 přišel do Slavie z Liberce Václav Koloušek (přestupní částka tehdy byla okolo 25 miliónů korun, pozn. red.). „Ve smlouvě s Jabloncem je navíc klauzule, že pokud bude mít Slavia úspěchy, může se přestupní částka vyšplhat daleko výš,“ prozradil na nedělní tiskové konferenci v Edenu Doležal.

„V rámci české ligy byl tento přestup jasně nejnáročnější. Jednání byla velmi dlouhá. Adama jsme sledovali již rok a půl a vzhledem k tomu, že měl i nabídky ze zahraničí, jsme rádi, že nakonec zakotvil u nás,“ těšilo generálního ředitele Slavie. „Odchod Dušana Šventa má jistě souvislost s příchodem Adama Hlouška,“ přiznal Doležal k nové akvizici, která se sešívanými podepsala smlouvu na čtyři roky.

Ne bundesliga, ale Slavia

Svou roli v příchodu člena reprezentační jednadvacítky do Slavie sehrál i jeho agent Pavel Paska. „S Adamem jsme měli těžké rozhodování. Měl nabídky z Francie i z německé bundesligy, ale zvolili jsme cestu sportovního růstu namísto aktuální ekonomické prosperity,“ nechal se slyšet Pavel Paska.

Hloušek by ve Slavii rád oblékal dres s číslem devět a na své nové působení se hodně těší. „Opravdu jsme dlouho zvažovali, jestli půjdu rovnou do zahraničí, nebo zvolím Slavii. Tento krok jsem udělal proto, že chci v naší lize ještě nabírat zkušenosti. Snad budeme hrát Ligu mistrů a útočit zase na titul,“ přeje si Hloušek. „Konkurence se nebojím, ta je i v zahraničí. Věřím, že se ve Slavii dokážu prosadit,“ dodal.

Reklama

Související témata: