Hlavní obsah

Fotbalisté Brna porazili na úvod letní přípravy Líšeň 5:1

Fotbalisté Brna porazili na úvod letní přípravy Líšeň 5:1, když všechny branky padly už v prvním poločase. Brňané nastoupili v hodně kombinované sestavě, neboť někteří hráči mají ještě dovolenou. Na zkoušku nastoupil v brněnském týmu bosenský obránce Matijaš Pejič. Oficiální letní příprava Brňanů začne až v pondělí.

Článek

Dnešním zápasem vyvrcholily oslavy 85. výročí založení fotbalu v Líšni, která má nakročeno do MSFL. Jedinou branku poraženého celku vstřelil Dostálek, jenž v uplynulé sezoně hostoval ve Zlíně, který sestoupil do druhé ligy.

V prvním poločase dirigoval hru Brňanů Tomáš Polách, kterého doplňovali mladíci z juniorky a dorostu. Velmi aktivní byl útočním Borák, dravost prokázali i krajní záložníci Michna s Košuličem.

"Mladí hráči byli hladovější po gólu a jejich snaze odpovídá i výsledek. Zkoušeli jsem je také proto, aby získali motivaci. Je vidět, že někteří to vzali za správný konec," uvedl trenér Miroslav Beránek, který hodlá v letní přípravě zkoušet více nových fotbalistů i ze zahraničí.

SK Líšeň - 1. FC Brno 1:5 (1:5)
Branky: 34. Dostálek - 25. Michna, 32. Košulič, 37. Polách z pen., 42. Pernica, 45. Borák.
Sestava 1. FC Brno: 1. poločas: Bureš - Smutný, Červinek, Pernica, Pejič - Michna, Polách, Mareček, Košulič - Borák, Vrána; 2. poločas: Hladký - Červinek, Jílek, Pernica, Čoupek - Szegedi, Farmačka, Léo, Střeštík - Došek, Šural.

Reklama

Související témata: