Hlavní obsah

Slovan Liberec chystá hráčské změny

Josef PešoutSport.czPrávo

Tři až čtyři odchody a současně příchody hráčů by měly v nejbližších dnech nastat v kádru fotbalistů Slovanu Liberec, kteří v pondělí zahájili letní přípravu. „Hráčský pohyb určitě bude. Kabinu je třeba provětrat a děláme pro to potřebné kroky. První změny bychom mohli realizovat už ve středu večer,“ řekl pro Sport.cz Libor Kleibl, ředitel klubu.

Článek

„Nebylo by korektní, abychom o přesunech jednali během dovolených hráčů, kteří si k tomu mohou říci svoje. Teď jim ale volno skončilo, a tak zintenzivňujeme jednání na různých úrovních. Nechci však spekulovat o jménech, kterých se to týká,“ uvedl Kleibl.

Nejžádanějším borcem libereckého Slovanu na trhu bude jistě nejlepší ligový střelec Andrej Kerič. V pondělí se ale normálně zúčastnil fyzických testů na FTVS v Praze, které absolvovali hráči pod vedením asistentů Luboše Kozla a Radima Nečase.

„Testy jsou dost neoblíbené, je to nepříjemná záležitost. Jsem rád, že to mám za sebou,“ oddechl si útočník Jan Nezmar. Nyní čeká liberecké fotbalisty kondiční týden v Hraběticích v Jizerských horách, kam v zimě vyrážejí nabírat kondici na běžkách. „Kopce budeme zdolávat na horských kolech nebo pěšky. Dostaneme pořádně zabrat a hlavní je tuhle dřinu přežít. Zdravotně se cítím v pořádku, snad mi to vydrží,“ uvažoval zkušený forvard.

Herní formu budou fotbalisté třetího celku minulého ročníku Gambrinus ligy pilovat na soustředění v rakouském Seefeldu. „Loni jsme tam našli nádherné prostředí a kvalitní soupeře. Doufám, že se to letos zopakuje. Na tuhle herní fázi se docela těším. Do přípravných zápasů půjdu s chutí,“ tvrdil Nezmar.

Po hostování ve slovenských Zlatých Moravcích se vrací do Liberce brankář Petr Bolek. „Pondělní testy jsem vynechal, byl jsem ještě doma v Ostravě. Za týmem přijedu až do Hrabětic na soustředění. Jsem zvědavý, jaká bude moje pozice. V případě odchodu gólmana Zlámala bych chtěl zabojovat o post brankářské jedničky. Kdyby Zlámal v Liberci zůstal, role náhradníka by mě neuspokojila. Asi bych přestoupil, nebo odešel znovu na hostování, protože chci pravidelně chytat,“ svěřil se 25letý gólman.

Z Plzně se vrátil stoper Polák a ze slovenské Dubnice záložník Vlasko.

Reklama

Související témata: