Hlavní obsah

Sparta získala na roční hostování Kaloudu z CSKA Moskva

PRAHA

Fotbalisty Sparty Praha do příští sezóny posílí záložník Luboš Kalouda. Vedení pražského klubu se v pondělí dohodlo s CSKA Moskva na ročním hostování. Sparta to oznámila na oficiálních webových stránkách. Kalouda se stal třetí posilou letenského týmu. Před Kaloudou přišli do týmu Rakušan Hoheneder a Kuncl.

Článek

„Jsem rád, že to vyšlo, těším se na rok ve Spartě. Pár kluků v týmu znám, na pokoji tady ve Františkových Lázních (mužstvo je zde na soustředění - pozn. red.) jsem s Martinem Kunclem, se kterým jsem hrál ještě v Brně,“ řekl pro web týmu z Letné Kalouda.

O dvaadvacetiletého vicemistra reprezentace do 20 let se Sparta zajímala již delší dobu. „Byl bych rád, kdyby dorazil už o víkendu a odjel s námi na soustředění do Františkových Lázní,“ říkal ještě před dohodou trenér Sparty Jozef Chovanec.

„Vybral jsem si ho, protože splňuje mé představy a požadavky - je silný v osobních soubojích, dostatečně rychlý, a když k tomu připočtu i jeho variabilitu, vychází mi rovnice, podle níž by se měl prosadit a mužstvu pomoci,“ pokračoval Chovanec na adresu Kaloudy, který může hrát kdekoliv ve středu pole.

Kalouda se stal již třetí letní posilou, která na Letnou přichází. Před ním již klub posílili rakouský obránce Niklas Hoheneder a Martin Kuncl.

Kalouda začínal s fotbalem ve svém rodném Brně. V A-mužstvu nastoupil poprvé v prosinci 2006. O rok později na sebe upozornil kvalitními výkony v Kanadě na mistrovství světa hráčů do 20 let, na němž získal se svým týmem stříbrné medaile. Kalouda poté přestoupil do CSKA Moskva, kde se však do základní sestavy prosadit nedokázal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články