Hlavní obsah

Nový příbramský trenér Marko velké změny v kádru neplánuje

S minimálními obměnami v hráčském kádru, ale takřka novým realizačním týmem pod vedením trenéra Karola Marka zahájí dnes odpoledne přípravu příbramští fotbalisté. Na soupisce středočeského klubu dojde během léta jen k malému pohybu, zůstane i většina hostujících hráčů. U Litavky se však netají, že stále mají zájem o návrat Rudolfa Otepky, který skončil v Ostravě.

Článek

Marko se ujal trenérské taktovky už v době, kdy byly nasmlouvány přípravné zápasy. "Model přípravy se proto nijak výrazně nezměnil, jen jsme na třetí týden přípravy domluvili soustředění v Třeboni," vysvětlil v rozhovoru s ČTK nový příbramský kouč, jehož asistentem bude někdejší československý reprezentant Vojtěch Varadin. Kondičním koučem zůstává Jiří Ryba.

Marko plánoval, že trenérem gólmanů bude František Kopač, ale ten nakonec zamířil do střížkovských Bohemians s Robertem Žákem. Marko tak muže zodpovědného za přípravu brankářů ještě nemá. "Vedení klubu ale už má nějaké představy, rozhodne se brzy," uvedl trenér.

Jistými novými tvářemi jsou slovenský brankář Miloš Volešák a brazilský záložník Rodrigues z Plzně. Jediným jistým odcházejícím je naopak brankář Aleš Hruška, jenž se vrací na Žižkov. Největší posilou léta by se mohl stát Otepka, ale příchod někdejší opory stále není dořešen.

Reklama

Související témata: