Hlavní obsah

Brno zahájilo přípravu bez obránců Kuncla, Švejnohy a Živného

Bez trojlístku obránců Kuncla, Švejnohy a Živného, kterým skončily smlouvy, zahájili v pondělí po dovolené letní přípravu fotbalisté Brna. Trenér Miroslav Beránek bude v přípravě zkoušet bosenského zadáka Pejiče a také bývalého reprezentanta Adama Petrouše, který je po návratu ze zahraničí volným hráčem a na prvním tréninku by se měl objevit v úterý.

Článek

Kuncl zamířil do Sparty, zbývající dva brněnští zadáci budou hrát v Rakousku: Živný v Klagenfurtu a Švejnoha v Innsbrucku. Zatím na tréninku chyběl i další obránce Trousil, který po operaci zánártní kůstky zatím může pouze lehce vyklusávat.

"Chtěl zapojit do plné přípravy co nejdřív. Ale na nějaké odhady už si netroufnu, protože původně se mluvilo o nějakých třech týdnech. Zatím jsem přišel skoro o celé jaro," uvedl na klubových stránkách Trousil, který se jen přišel pozdravit se spoluhráči do kabiny.

Trenér Beránek bude mít zatím v letní přípravě 30 hráčů. Brazilský záložník Léo se už v Brně připravuje delší dobu, bosenský zadák Pejič už oblékl brněnský dres v nedělní přípravě v Líšni.

S prvoligovým týmem se připravují i dorostenci Pernica, Michna, Košulič a Farmačka, v kádru jsou také útočník Vrána a brankář Doležal, kteří se vrátili z hostování v HFK Olomouc. Vedle Petrouše se zapojí do přípravy po návratu z Brazílie také Lira, který s sebou vezme brazilského útočníka Dalma.

V tomto týdnu čekají Brňany vedle tréninků také zdravotní testy v Praze. První přípravné utkání sehrají v sobotu proti Trnavě.

Reklama

Související témata: