Hlavní obsah

Olomoučtí fotbalisté začali přípravu bez nových posil

OLOMOUC

Bez nových posil začali v pondělí letní přípravu olomoučtí fotbalisté. Do osmadvacetičlenného kádru čtvrtého celku uplynulé sezony a účastníka Evropské ligy zatím přibyli jen obránce Michal Vepřek, záložník Tomáš Kazár a útočník Pavel Šultés, kteří se vrátili z hostování v druholigových klubech.

Článek

Staronovými muži v týmu jsou i brankář Tomáš Černý a záložník Lukáš Bajer. Jejich budoucnost je ale krajně nejasná. Oba shánějí angažmá v cizině, ale v případě Černého, který chytal poslední dva roky za skotský Hamilton, přitom přichází v úvahu i návrat do Sigmy. "Zatím je předčasné mluvit o tom, jak to dopadne, protože situace se může změnit každým dnem," konstatoval trenér Zdeněk Psotka.

Ztrát je zatím více: skončili brankář Tomáš Lovásik, černohorský stoper Darko Šuškavčevič a záložník David Kobylík. Makedonský útočník Goce Toleski se po půl roce vrátil do Slavie.

Na odchodu jsou navíc také brazilský záložník Melinho i stoper Martin Hudec, kteří mají namířeno na testy do druholigového německého Koblenze. Oba se tam budou hlásit ve středu na začátku přípravy a od toho, jak pořídí, se pak bude zřejmě odvíjet přestupová politika.

"Během příštího týden by se mělo rozhodnout, jestli opravdu odejdou, nebo zůstanou. Kdyby měli odejít, museli bychom je nahradit. Posily vytypované máme," řekl Psotka.

Kádr pro ligu letos Olomouc zredukuje dříve než v minulých letech. Sigma už 16. července vstoupí do druhého předkola Evropské ligy. Psotka chce mít sestavu stabilizovanou už na soustředění v Rakousku, kam se tým vypraví 5. července.

"Tam už chci mít kádr, se kterým budeme na podzim pracovat," řekl Psotka. V Bad Tatzmannsdorfu prověří fotbalisty z Hané rakouský Kapfenberg, FK Moskva a maďarský Zalaegerszeg.

Reklama

Související témata: