Hlavní obsah

Václav Kadlec: Za Slavii bych nehrál, ale Chelsea se neodmítá

PRAHA

Jako správný sparťan doufá, že letenský tým v příštím roce ukončí dvouleté panování Slavie na domácí scéně. A jak dopadne derby? „Pevně věřím a doufám v to, že vyhrajeme a přejedeme je,“ odpověděl na jeden z mnoha dotazů čtenářů Sport.cz sparťanský mladíček Václav Kadlec při on-line rozhovoru.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Sparťanský útočník Václav Kadlec (vlevo) se raduje z branky do sítě Baníku Ostrava.

Článek

„Do Slavie bych tedy určitě nešel...,“ odpověděl razantně hned na první otázku v chatu. A jak dopadne příští ročník české ligy? „Sparta skončí první,“ věštil sedmnáctiletý mladík, který přestoupil do Sparty z Bohemians 1905 téměř před rokem. Za titulem by měli tým vést hlavně nejzkušenější hráči. „Největšími tahouny jsou určitě Jarda Blažek, Tomáš Řepka - a když je zdravý, tak i Páťa Berger,“ vyjmenovával opory týmu Kadlec.

Zejména v jarní části vylétl jako kometa a Spartě vystřílel šest bodů, když se trefil v utkání proti Ostravě a Bohemians Praha. V závěru sezóny na něj začalo trenérské duo Chovanec, Hašek spoléhat čím dál tím častěji a vedoucí lavičky Chovanec se dokonce nechal slyšet, že by chtěl, aby Kadlec v příštím ročníku nastřílel patnáct branek. Sám útočník je ale skromnější. „V první řadě se musím dostat do sestavy. Poté by takových 6-7 gólů bylo hezkých,“ odpovídal.

Sparta i díky dvěma trefám pražského rodáka vybojovala druhou příčku, která zaručuje účast v třetím předkole Ligy mistrů. Jako nenasazený tým může ale Sparta očekávat soupeře zvučných jmen. „Víceméně všichni soupeři budou silní, přesto si myslím, že šance je vždycky,“ zůstává Kadlec optimistický.

Mnoho čtenářů Sport.cz také zajímalo, zda hodlá na Letné zůstat i pro příští sezónu. O nabídkách z věhlasných, zejména anglických, klubů se totiž živě spekulovalo. „Něco jsem zaslechl, ale že bych od nich měl nabídky na stole, o tom nevím,“ říkal Kadlec, jehož oblíbenými evropskými ligami jsou právě anglická společně se španělskou.

„Pokud jde o mě, až přijde správný čas, kdy vycítím, že je dobré odejít, tak odejdu,“ ujišťoval čtenáře Kadlec, že ho s největší pravděpodobností budou moci vídat na českých stadiónech i v příštím roce. Nakonec však dodal ohledně případného zájmu Chelsea. „Chelsea? Ta se přece neodmítá...,“ uzavřel tajemně Kadlec, který je momentálně společně se svými spoluhráči na soustředění ve Františkových Lázních.

Reklama

Související témata: