Hlavní obsah

Baník Ostrava podepsal smlouvu s korejským fotbalistou

Ostravské fotbalisty posílil korejský záložník I Hjong-sang, který dnes s Baníkem podepsal tříletou smlouvu a stal se vůbec prvním mimoevropským hráčem v historii klubu. Informoval o tom ostravský mluvčí Igor Bruzl.

Článek

"Jsme navýsost spokojeni. Tým jsme potřebovali vhodně doplnit i rychlostními typy a mladý Korejec splňuje nejen to. Má také další fotbalové přednosti, ke kterým přidává i nádech exotiky," uvedl na webových stránkách klubu generální manažer Baníku Verner Lička.

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní středopolař byl v Ostravě na testech od minulého týdne a odehrál i přípravné utkání v Petřkovicích. "Nadšení našich fanoušků v Petřkovicích z nové možné posily nás utvrdilo v tom, že jej diváci v Ostravě přijmou bez problémů. Plníme slib, který jsme vyřkli před časem, že přivedeme do Ostravy hráče z Koreje," řekl předseda představenstva Baníku Tomáš Trucha.

Asijský fotbalista prošel portugalskými kluby Beira Mar a Feirense, v roce 2008 zamířil do bulharské Varny. Naposledy působil doma v korejském týmu Seongnam Ilhwa. I Hjong-sang je druhou letní posilou Baníku, před ním Ostravští získali polského gólmana Dawida Pietrzkiewicze.

Reklama

Související témata: