Hlavní obsah

Brankář Baránek se vrací do Baníku Ostrava

Zkušený brankář Vít Baránek je překvapivou posilou Baníku Ostrava. Čtyřiatřicetiletý matador se ve čtvrtek domluvil na přestupu ze Zlína, který sestoupil do druhé ligy, a měl by krýt záda pravděpodobné jedničce Antonínu Bučkovi. V Baníku by měl podepsat pětiletou smlouvu, která z něj zároveň udělá i trenéra gólmanů.

Článek

"Kluby se dohodly na přestupu a Víťa Baránek je připraven podepsat pětiletý kontrakt, který jej postaví do pozice hrajícího trenéra brankářů," oznámil na klubových stránkách generální manažer Baníku Verner Lička. Podobný model, v němž je zkušená brankářská trojka zároveň asistentem trenéra, před časem zavedli i v Teplicích, kde sázejí na Libora Macháčka.

Baránek strávil v Baníku celá devadesátá léta, v roce 2001 se ale vydal na pouť, která ho přes Opavu a Košice dovedla až do Zlína. S ním letos po šesti letech zažil sestup a rozhodl se vrátit domů. Odchovanec Dolního Benešova v nejvyšší soutěži odchytal 240 zápasů a i letos byl ve Zlíně suverénní jedničkou.

"Víťa nám sedí charakterově a i stále po výkonnostní stránce. Navíc je to člověk z našeho regionu, který má s Baníkem mnoho společného," dodal Lička. Boj o post jedničky zřejmě svede s Bučkem další posila, Polák Dawid Pietrzkiewicz, Baránkovo místo bude až za nimi.

Reklama

Související témata: