Hlavní obsah

V Liberci se bojí, aby je před poháry nepotkal výprodej

HRABĚTICE V JIZERSKÝCH HORÁCH

Kádr libereckých fotbalistů mohou potkat v letní přestávce velké ztráty. Nejlepšího střelce a útočníka Andreje Keriče láká do svých služeb rakouský mistr Salcburk, angažmá v Rakousku či Turecku zvažuje klíčový obránce Pavel Košťál a také brankář Zdeněk Zlámal může odejít do zahraničí. Pro liberecké fanoušky je naopak dobrou zprávou, že smlouvu v nejbližších dnech prodlouží záložník Petr Papoušek.

Článek

Liberec čeká obhajoba třetího místa v lize a start v nově vzniklé Evropské lize, proto se rozhlíží po posilách. Od středy se v Hraběticích s mužstvem připravuje brazilský ofenzivní hráč Stanley Richieri Afonso, v příštím týdnu by se v mužstvu podle kouče Ladislava Škorpila mohlo na testech objevit až deset dalších hráčů ze Slovenska, Chorvatska či Bosny.

Liberečtí se chystají především na boj o setrvání Keriče a Košťála, o něž je dlouhodobý zájem. Zvláště udržení Keriče, který se loni s patnácti brankami stal nejlepším střelcem ligy, bude pro vedení Slovanu těžkým úkolem.

Škorpil chce Keriče udržet

"Osobně se bráním tomu, aby odešel, protože bychom přišli o dost gólů. Ale pokud k tomu dojde, nezbude nám nic, než se s tím smířit. Ale myslím si, že má větší potenciál než na Salcburk," řekl trenér Ladislav Škorpil s tím, že klub se musí připravit na variantu, že Keriče ztratí. Pokud by Kerič odešel, hledali by Liberečtí urychleně náhradu.

Kerič by podle svých slov nabídku rakouského mistra asi neodmítl. "Jde o velký klub, vítěze rakouské ligy, můžou hrát v Lize mistrů... Ale zdaleka to není hotové, ta jednání jsou teprve na začátku. Ale vůbec se nebráním ani setrvání v Liberci, kde jsem šťastný," reagoval Kerič.

Košťál chce ven

Přání vyzkoušet si zahraniční angažmá netají ani obránce Košťál. O jeho možném odchodu z Liberce se hovoří v každém přestupním období v posledních dvou letech a aktuální je i nyní. Košťál je v kontaktu s rakouskými a tureckými kluby. "Přece jenom jsem v Liberci už skoro šest let. A kdyby vyšlo něco venku, byl bych rád," uvedl Košťál.

Liberečtí naopak věří, že neztratí brankáře Zlámala, který si v červnu odbyl v duelu proti Maltě premiéru v národním týmu. Prodloužit smlouvu by navíc měl středopolař Papoušek, autor obávaných trestných kopů. Papouškovi nevyšel odchod do Rakouska. "Už je to pryč. V pátek nebo v nejbližších dnech bych měl podepsat nový kontrakt v Liberci," podotkl Papoušek.

V Liberci naopak zřejmě skončí litevský útočník Tomas Radzinevičius a záložník Jakub Dohnálek, kterým končí smlouva a klub ji neprodloužil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články