Hlavní obsah

Plzeňského Střihavku láká Duisburg, Západočeši to popírají

DUISBURG

O plzeňského fotbalistu Davida Střihavku usiluje německý druholigový Duisburg. Podle sportovního ředitele klubu Bruna Hübnera, jehož citoval magazín Kicker, by měl šestadvacetiletý útočník podepsat v novém působišti tříletou smlouvu. Plzeňské vedení však informaci popírá s tím, že Střihavka se dál připravuje s Viktorií.

Foto: fcviktoria.cz

David Střihavka je kmenovým hráčem Plzně od roku 2007

Článek

Hübner přitom vidí celou věc trochu jinak. "Koupíme jej a předložíme mu tříletou smlouvu s následnou opcí," prohlásil jeden ze šéfů Duisburgu v rozhovoru pro Kicker. Částka, za kterou by měl Střihavka do Německa odejít, není známá.

Plzeňští však tvrdí, že vysoký útočník zůstává na západě Čech. "David Střihavka je v Plzni, normálně trénuje s mužstvem a chystá se na herní soustředění do Rakouska," uvedl v pátek pro ČTK tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár.

Pokud by Střihavka do Duisburgu skutečně odešel, znamenalo by to, že stále nebude mít na svém kontě ani jeden ligový start na Plzeň, přestože je kmenovým hráčem Viktorie už od roku 2007.

Ve své kariéře prošel Jabloncem, Spartou, Blšany, anglickým Norwichem, pražskou Slavií a naposledy působil v Baníku Ostrava. V lize odehrál 94 zápasů a vstřelil 25 branek.

Duisburg zakončil uplynulou sezonu na šestém místě druhé bundesligy. Na třetí pozici, z které se jde do baráže o účast v nejvyšší soutěži, ztratil pět bodů.

Reklama

Související témata: