Hlavní obsah

Kalouda s Jiroušem pomohli Spartě rozstřílet Františkovy Lázně

PRAHA

Záložník Luboš Kalouda a útočník Martin Jirouš zahájili své působení u fotbalistů Sparty Praha ve velkém stylu. V úvodním přípravném zápase pražského týmu na závěr soustředění ve Františkových Lázních pomohli dohromady šesti góly porazit 11:0 místní celek, hrající okresní soutěž. Čerstvé posily tak naznačily, že jejich angažování by mělo být pro ofenzivu Sparty přínosem.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Luboš Kalouda na tréninku fotbalistů Sparty Praha ve Františkových Lázních

Článek

Kalouda, který přišel do Sparty na roční hostování z CSKA Moskva, se představil v zahajovací sestavě a dvěma góly pomohl k poločasovému vedení 3:0. Po změně stran Sparta obměnila sestavu a do hry zařadila i čerstvou posilu ze Sokolova Jirouše. Nejlepší střelec druhé ligy svou pověst kanonýra ihned naplnil, když mířil přesně hned čtyřikrát.

Další branky přidali Jan Holenda, Jiří Jeslínek, navrátilec z hostování v Artmedii Petržalka Tomáš Kóňa a dosavadní hráči rezervy Lukáš Hejda s Martinem Susem.

Příštím soupeřem Sparty bude v úterý 30. června rakouský LASK Linec při cestě na herní soustředění v Bad Kleinkirchheimu.

Senegalec Thiam se v Teplicích uvedl gólem

Gólem do sítě druholigového Sokolova se uvedl v dresu teplických prvoligových fotbalistů senegalský útočník s belgickým pasem Ibrahim Iyane Thiam. Hráč, který přišel na čtrnáctidenní testy z irské Droghedy, zařídil na hřišti v Modré na Děčínsku vedení severočeského celku, který pak o těsný náskok přišel ve druhém poločase. Sobotní zápas skončil 1:1.

Trenér Jiří Plíšek byl potěšen úspěšným střeleckým počinem potencionální posily, ale k Thiamově debutu se celkově vyjádřil zdrženlivě: „Nechtěl bych ho detailně hodnotit. Je na něm vidět, že má velký kondiční deficit. Absolvoval úvodní fázi přípravy bez úlev a pomalu se dostává do potřebné zátěže. Uvidíme, jak bude schopný adaptovat se na naše požadavky a jak zvládne i regeneraci. Rozhodující pro jeho případné setrvání v mužstvu bude příští týden.“

V útoku nastoupil i Jan Schulmeister, který je v Teplicích na zkoušce z Olomouce. Ale naposledy působil v druholigovém Fulneku. „Je u něj podobný problém jako u Thiama, tedy chybějící kondice. Chvílemi ale naznačil, že by v něm mohlo něco být,“ uvedl Plíšek.

Jan Schulmeister se chce poprat o místo v teplickém mužstvu. „Zvykám si na tým, který je kvalitnější, než Fulnek. Po odchodu většiny hráčů to tam bylo frustrující, nešlo už vůbec o fotbal. Jen o jakési dohrání druhé ligy. Teď mám za sebou s Teplicemi první krušný týden. Dostali jsme pořádně do těla, což jsem potřeboval jako sůl. V Teplicích nemám co ztratit, mohu jen získat. Nabídka mě překvapila a rád jsem ji přijal,“ líčil 23letý útočník.

„Mrzí mě, že jsem v zápase se Sokolovem neproměnil velkou šanci. Míč mi skočil po čele. Kdybych měl dlouhé vlasy, tak by z toho možná byl gól,“ prohodil Schulmeister, který má na svém kontě 17 prvoligových startů a dvě branky za Olomouc ze sezóny 2006/2007. „V Sigmě se mnou od té doby nepočítali. Chodil jsem po hostováních. A i kdybych teď v Teplicích nezůstal, je to pořád dobrá zkušenost,“ tvrdil fotbalista, jehož bratr Vojtěch působí v holandském Almelu.

Slovácko porazilo Trenčín

Fotbalisté Slovácka porazili v prvním přípravném utkání Trenčín 1:0. Vítěznou branku vstřelil ve 22. minutě z pokutového kopu Švancara. Slovácko mělo po většinu utkání převahu. Vytvořilo si i několik slibných střeleckých příležitostí, které ale zlikvidoval brankář Rožník.

Už po třech minutách chytil brankář Trenčína Švancarovu střelu k tyči. Ve 22. minutě byl Švancara po sólovém úniku faulován obráncem soupeře a penaltu sám proměnil. Po změně stran se blýskl opět Rožník, jenž chytil Švancarův pokus o lob a vzápětí po Cleberově akci se neprosadil proti brankáři Trenčína Grim. V týmu Slovácka na sebe upozornili technickou hrou Cleber a Švancara.

"Z prvního přípravného utkání nelze dělat závěry. Ovšem zejména v prvním poločase jsme podali solidní výkon a měli i několik slibných gólových šancí," poznamenal po zápase trenér Slovácka Josef Mazura.

Příští přípravné utkání odehraje Slovácko ve středu od 15:30 ve Slatiňanech se Zlínem.

Fotbalisté Bohemians Praha remizovali 1:1 s Hradcem Králové

Fotbalisté Bohemians Praha ve svém zahajovacím přípravném utkání v letní pauze a současně poprvé pod vedením nové trenérské dvojice Robert Žák - František Kopač v sobotu remizovali na svém střížkovském hřišti s druholigovým Hradcem Králové 1:1.

Do vedení šli domácí ve 26. minutě. Po akci a střele Slováka Očovana, jenž se vrátil do Bohemians z hostovaní v divizních Voticích, hostující brankář Lindr pouze vyrazil míč před sebe a nejlepší střelec Pražanů Kincl ho pohodlně doklepl do sítě.

Do druhého poločasu Východočeši poslali na hřiště silnější sestavu a sedm minut před koncem střetnutí vyrovnali. Na rohový kop Pilaře si naběhl u zadní tyče Chleboun a stanovil konečný výsledek na 1:1.

V dresu prvoligového týmu se poprvé představilo pět nových fotbalistů, konkrétně brankář Hlaváček z divizního Českého Brodu, na levé strany sestavy Makedonci Adem s Nedzipim a na pravé straně středové řady hrál Bulhar Vakrilov, jehož do druhého poločasu nahradil Zajac. Ten zkoušel loni na podzim štěstí v Dynamu České Budějovice, jaro však strávil na hostování v týmu nováčka ČFL z Králova Dvora.

Fotbalisté Plzně přehráli v přípravě Bohemians Praha

V prvním přípravném zápase letního přípravného období zdolali fotbalisté Viktorie Plzeň ve Zruči u Plzně mužstvo Bohemians Praha 2:0. O branky vítězů se postarali Ševinský a Leckajs.

"Byl to náš první zápas po měsíci a dvoufázových trénincích. Hře proto pochopitelně chyběla lehkost, ale brali jsme souboj i jako zátěžovou záležitost. Na rozjezd to byl dost těžký soupeř, ale obešlo se to bez zranění, takže jsem spokojen," řekl ČTK kouč Plzně Pavel Vrba.

Pro hráče Bohemians Praha to byl v sobotu už druhý zápas. Dopoledne na svém střížkovském hřišti remizovali s druholigovým Hradcem Králové 1:1 a poté se přesunuli do Zruče.

Fotbalisté Brna porazili v přípravě Trnavu 3:1

Fotbalisté Brna porazili v přípravném utkání Trnavu 3:1, když o svém úspěchu rozhodli přesnější koncovkou. V brněnském týmu se už poprvé představila nová posila ze Slavie obránce Dřížďal. Branky vítězů vstřelili Dalma, Jílek a Michna.

Brňané vsadili na nátlakovou hru a už po dvou minutách vstřelil vedoucí branku Brazilec Dalma. Trnava se z počátečního šoku rychle vzpamatovala a po chybě brněnských zadáků vyrovnal Kožuch. Aktivněji hrající Brňané si vypracovali mnohem více střeleckých příležitostí a ve 27. minutě po Poláchově rohovém kopu vstřelil Jílek hlavou druhou branku.

I po změně stran se hrálo podle útočných not Brna, převahu vyjádřil třetí brankou Michna. V závěru zápasu se blýskl domácí brankář Doležal, který kryl střelu Železníka.

"Zkoušíme nové hráče. Proto z tohoto pohledu každé vítězství i v přípravě potěší. Důležité je, že se před soustředěním v Písku nikdo nezranil," poznamenal trenér Brna Miroslav Beránek.

Přípravná fotbalová utkání:
Františkovy Lázně - Sparta Praha 0:11 (0:3)
Branky: Jirouš 4, Kalouda 2, Holenda, Hejda, Sus, Kóňa, Jeslínek.
Sestava Sparty:
1. půle: Kozáčik - Kuncl, Řepka, Hoheneder, Pamič - Hušek - Kalouda, Folprecht, Zeman - Holenda, Wilfried.
2. půle: Švenger - Sus, Hejda, Hoheneder, Krob - Jeslínek, Kóňa, Vacek, Žofčák - Jirouš, Kadlec.
1. FC Slovácko - Trenčín 1:0 (1:0)
Branka: 22. Švancara z pen.
Sestava Slovácka: Filipko - Randa (46. Kubáň), Němčický (46. Šimáček), Formánek, Urbánek (80. Polák) - Racko, Kordula (46. Perútka), Gonda (46. Grim), Cleber - Ondřejka (71. Kerbr), Švancara (72. Sládek).
Sigma Olomouc - FMK Petržalka 1:0 (1:0)
Branka: 32. Škerle z pen. Rozhodčí: Kocián. Diváci: 300.
Sestava Olomouce: Drobisz - Nuc, Dreksa, Škerle, Heidenreich (57. Machalický) - Jičínský (55. Hořava), Bajer, Štětina (70. Navrátil), Janotka, Vasseko - Šultes. Trenér: Psotka.
Bohemians 1905 - FC Nitra 3:0 (1:0)
Branky: 18. Štohanzl, 55. Kotyza, 72. Bartek. Rozhodčí: Hrubeš.
Sestava Bohemians 1905:
1. poločas: Sňozík - Janek, Nikl (34. Cseh), Pávek, Rychlík - Hašek, Jindřišek, Šisler, Štohanzl - Nešpor, Strnad.
2. poločas: Marek - Janek, Pávek, Cseh, Rychlík - Kotyza, Adam, Dian, Jungr - Bartek, Augustín.
FK Teplice - FK Baník Sokolov 1:1 (1:0)
Branky: 40. Thiam - 82. Duchnič.
Sestava Teplic:
1.poločas: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek, Stožický - Mahmutovič, Thiam.
2.poločas: Slavík - Fryšták, Smejkal, Pimpara, Hašek - Verbíř, Matula, Doležal, Mareš - Hesek, Schulmeister.
Bohemians Praha - Hradec Králové 1:1 (1:0)
Branky: 26. Kincl - 83. Chleboun.
Sestava Bohemians Praha: Hlaváček - Galbavý, Obermajer, Lencevič, Adem - Vakrilov (46. Zajac), Jandzik (65. Andronic), Zoubek, Nedzipi (51. Eismann) - Očovan, Kincl.
Sigma Olomouc - MFK Dubnica 2:3 (1:0)
Branky: 30. Petr, 77. Kazár - 46., 60. a 75. Filo
Sestava Olomouce:
Blaha - Vepřek, Murin, Komárek, Rossi - Petr, Nepožitek (46. Navrátil), Kaščák, Pospíšil (65. Kazár), Caihame (65. Jančík) - Ordoš.
Sedmihorky - Baumit Jablonec 0:9 (0:3)
Branky: Mešanovič 3, Vošahlík 2, Vukovič 2, Michálek, Loučka.
Sestava Jablonce:
Frydrych - Zábojník, Huber (46. Farkaš), Drsek, Krejčí - Michálek (46. Fujerik), Pavlík (46. Eliáš), Haurdič (46. Loučka), Kovařík (46. Kocourek) - Lafata (46. Vukovič), Vošahlík (46. Mešanovič).
1. FC Brno - Spartak Trnava 3:1 (2:1)
Branky: 2. Dalmo, 27. Jílek, 71. Michna - 17. Kožuch.
Sestava Brna:
Doležal - Dřížďal, Jílek, Pernica, Pejič - Lira (46. Michna), Mareček, Polách (65. Borák), Leo - Došek (75. Šural), Dalmo (55. Rabušic).
Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 1:3 (0:2)
Branky: 75. Riegel - 1. Klesa, 16. Rodriguez, 69. Cafú
Sestava Č. Budějovic:
1. poločas: Křížek - Kovačevič, Homoláč, Žižka, Leština - Mezlík, Dolejš, Nitrianský, Šíma - Sedláček, Ondrášek.
2. poločas: Pešula - Kovačevič, Riegel, Mrva, Žižka - Dolejš, Dobal, Bakala, Jasanský - Klavík, Timm.
Sestava Příbrami:
1. poločas: Krbeček - Pleško, Nohýnek, Suchý, Plašil - Pilík, Tarczal, Borek, Klesa - Rodriguez, Fantiš.
2. poločas: Šimon - Mapanya, Suchý, J. Štochl, Šmejkal - Kalabiška, Borek (84. Pleško), Nechvátal, Cafú - M. Štochl, Wágner.
Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 2:0 (1:0)
Branky: 24. Ševinský, 48. Lecjaks.
Sestava Plzně:
1. poločas: Ticháček - Ševinský, Hájovský, Halama, Limberský - Petržela, Rada, Kolář, Horváth, Varadi - Střihavka.
2. poločas: Poštulka - Kazazič, Bauer, Navrátil, Lecjaks - Jiráček, Krbeček, Dvořák, Brožík - Mlika, Tatanašvili.
Sestava Bohemains Praha:
Belaň - Macháček, Horáček, Faitl (57. Jadzik), Smola - Turtenwald - Andronic, Dobeš, Eismann - Kraus (55. Nedzipi, 65. Adem), Jordanov (25. Zajac).
Čechie Velká Dobrá - SK Kladno 1:5 (0:2)
Branky Kladna: Strnad, Mašanský, Kabele, Cigánek, Hlava.
Sestava Kladna:
1. poločas: Tesař - Broschinský, Mráz, Beneš, Hajník - Moravec, Strnad, Holub, Zoubele - Šilhan, Mašanský.
2. poločas: Kostolanský - Kabele, Dubský, Samek, Chalupa - Jacken, Hlava, Zeze, Cigánek - Zachariáš, Dvořák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články