Hlavní obsah

Mistrovská Slavia v úvodu přípravy přestřílela Hradec Králové

Fotbalisté pražské Slavie ve svém prvním přípravném utkání před novou sezonou přestříleli druholigový Hradec Králově 3:2. Mistrovský celek v neděli v Chlumci nad Cidlinou dvakrát prohrával, ale ještě do poločasu stihl srovnat a po pauze zařídil obrat vítězným gólem Zdeněk Šenkeřík.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Fotbalisté Slavie oslavují mistrovský titul.

Článek

Slávisté přicestovali k duelu přímo z kondičního soustředění v Krkonoších a na jejich hře byla patrná únava z náročného programu. I proto se jako první dočkal gólové radosti Hradec, který poslal z přímého kopu do vedení Pacák.

Za pět minut vyrovnal po pěkné Vlčkově přihrávce Janda, ale po půlhodině hry favorit opět prohrával, když brankáře Romanovse prostřelil Pavel Černý. Slávisté znovu rychle vyrovnali, v 41. minutě se po Jandově pasu trefil Tafat, jenž patří do B-týmu.

V druhé půli kouč Karel Jarolím prostřídal sestavu. Mezi tyče se postavil brazilský brankář Ricardo Vilar, který přišel do Slavie na zkoušku, a rozhodně si nemohl stěžovat na nedostatek práce. Poté, co několikrát zachránil favorita před inkasovaným gólem, poslal na opačné straně Hloušek centr na vzdálenější tyč, kde v 70. minutě zaznamenal vítěznou trefu Šenkeřík.

Vedle Ricarda testoval Jarolím levého obránce Daniela Nešpora z Vlašimi, na hřišti se objevil i záložník Anderson Kanu, který však musel kvůli zranění střídat. "Nikdo z testovaných hráčů nezklamal. O jejich případném angažování by se mělo rozhodnout do odjezdu na herní soustředění do rakouského Seefeldu," řekl Jarolím.

Přípravná fotbalová utkání:
Chlumec nad Cidlinou: Slavia Praha - Hradec Králové 3:2 (2:2)
Branky: 20. Janda, 41. Tafat, 70. Šenkeřík - 15. Pacák, 32. P. Černý.
Sestava Slavie:
I. poločas: Romanovs - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Nešpor - Janda, Volešák, Trapp, J. Černý - Vlček, Tafat.
II. poločas: Ricardo - Dens, Hošek, Hubáček, Nešpor (73. Suchý) - Grajciar, M. Jarolím, Kanu (77. Trapp), Hloušek - Šenkeřík, Ivana.
Nymburk: FK Mladá Boleslav - FC Nitra 5:1 (3:1)
Branky: 19. a 26. Pecka, 51. a 60. Chramosta, 34. Kulič - 13. Glenda. Rozhodčí: Drábek. Diváci: 170.
Sestava Boleslavi: Šeda (46. Vorel) - Janíček (61. Kalina), Procházka, Rolko, Dalovič (56. Mach) - Kysela (61. Dittrich), Sylvestre (56. Mendy), Kúdela (46. Rajnoch), Poláček (46. Táborský) - Kulič (46. Lemessa), Pecka (46. Chramosta).
Žitava (Německo): Slovan Liberec - výběr Žitavy 8:2 (2:1)
Branky Liberce: 52., 67. a 77. Nezmar, 46. a 82. Čorič, 28. Smetana, 32.Blažek, 69. Martan. Diváci: 450.
Sestava Liberce: Bolek - Gebre Selassie (46. Dohnálek), Košťál (46. Kelič), Polák (46. R. Dejmek), Vulin (46. Dostálek) - Martan, Purič, Frejlach (46. Čorič), Stanley - Smetana (46. Nezmar), Blažek (46. Liška).

Reklama