Hlavní obsah

Rajtoral přestoupil do Plzně, výměnou jde i Varadi

OSTRAVA

Ostravský fotbalista František Rajtoral se stal novou posilou Viktorie Plzeň. Součástí transferu je také opačný přestup Adama Varadiho, který se vrací do klubu, z něhož před rokem odešel. ČTK to potvrdili zástupci Ostravy a hráčské agentury Sport Invest, která Rajtorala zastupuje.

Článek

Třiadvacetiletý Rajtoral odchází z Ostravy po čtyřech letech. Nadějně nastartovanou kariéru příbramského odchovance přibrzdily loni v létě zdravotní problémy s únavovým syndromem, po němž se bývalý reprezentant do 21 let potýkal s poklesem formy. V lize dosud odehrál 115 utkání a vstřelil 13 branek.

O rok starší Varadi byl na Bazalech u titulu v roce 2004, ale zdravotní problémy i velká konkurence v sestavě urychlily v únoru loňského roku jeho přesun do Plzně. Dravý a odolný fotbalista, který pak v dresu Viktorie nastřílel devět gólů, má nyní zvadlé ostravské ofenzivě vrátit důraz v zakončení.

Plzeňští zatím nechtějí celý kontrakt potvrdit. "Probíhají intenzivní jednání, ale smlouva mezi kluby ani s hráči uzavřena ještě není," uvedl dnes plzeňský mluvčí Pavel Pillar.

Ostrava ale už o výměně mluví jako o hotové záležitosti. "Počítáme s Varadim především na hrot útoku, což byl na jaře nás velký problém. Je ale plus, že ho stejně tak dobře můžeme využít i na pravé straně zálohy, i to je post, kde umí hrát. Navíc v Baníku vyrostl, má ke klubu vztah," řekl ČTK generální manažer Ostravy Verner Lička.

O oba hráče byl v lize zájem - v souvislosti s Rajtoralem se mluvilo například o Spartě, Baník zase nebyl jediným zájemcem o Varadiho, kterého chtěla také Olomouc. Podle zákulisních informací za Rajtorala poputuje vedle Varadiho do Baníku částka blížící se deseti milionům korun.

Reklama

Související témata: