Hlavní obsah

Baník vyráží do Rakouska, trenér Koubek bere všech 25 hráčů

Jen dlouhodobě zraněný obránce Radim Řezník, který se zotavuje z operace přetržených vazů v koleni, se nezúčastní herního soustředění ostravských fotbalistů v Rakousku. Trenér Miroslav Koubek si v úterý na desetidenní kemp do Loipersdorfu jinak odvezl celý širší kádr 25 hráčů včetně nejnovější akvizice do útoku Adama Varadiho.

Článek

Boj o místa v prvoligovém kádru se tak protáhne o necelé další dva týdny, na zúžení totiž nedojde dřív než po návratu Baníku do Ostravy. Koubek má v plánu protočit dvě kompletní jedenáctky ještě ve čtvrtečním duelu s třetiligovým Köflachem. "Pak už by měla hrát více kostra týmu s rotací dalších hráčů podle potřeby," řekl ČTK Koubek.

Po Köflachu už Ostravu otestují silnější soupeři: v sobotu v rámci turnaje Thermenland Cup Rapid Vídeň, o celkové umístění si zahraje s jedním ze dvojice Sturm Graz - FC Kodaň. Na zpáteční cestě domů se Baník příští pátek ve Vídni utká s Austrií.

Jisté je, že v Rakousku už si Koubkovi svěřenci více užijí míče. "Dosud to bylo hlavně o objemech, vytrvalosti a síle. Teďka už to bude více o fotbalovosti," prohlásil Koubek, kterého mrzí, že do úplného zatížení se stále ještě nemůže zapojit krajní obránce Řezník. "Posun tam je, ale nelze to uspěchat a musí to být pozvolné. Bude se doma připravovat individuálně a s béčkem," upřesnil kouč.

Reklama

Související témata: