Hlavní obsah

Rajtoral začal trénovat v Plzni, ve středu nastoupí proti Dukle

PLZEŇ

Další letní posilu přivítal na úterním tréninku trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba. S týmem Viktorie se začal připravovat František Rajtoral. Třiadvacetiletý příbramský odchovanec, který si jméno udělal především během působení v ostravském Baníku, si v dosavadní kariéře připsal 115 prvoligových startů a 13 branek.

Foto: fcviktoria.cz

František Rajtoral během svého prvního tréninku ve Viktorii Plzeň.

Článek

„Jsem moc rád, že přesun vychází, definitivně se snad vše dotáhne do konce týdne. Baníku jsem hodně vděčný za šanci, kterou mi dal, ale potřeboval jsem novou výzvu. V Plzni znám z předchozích působení skoro polovinu kádru, na ostatní si velmi rychle zvykám. Pověsti o skvělé plzeňské partě nelhaly,“ zhodnotil první chvíle v novém působišti rychlonohý František Rajtoral.

„Mám to navíc mnohem blíže domů do Příbrami, takže prozatím spokojenost po všech stránkách. Snad pomohu Plzni také na hřišti,“ zadoufal blonďatý záložník, který se plzeňským fanouškům představí poprvé již ve středečním přípravném utkání s Duklou. „Od Baníku Ostrava máme svolení k tomu, aby František nastoupil ve středu k zápasu,“ upřesnil Pavel Pillár, tiskový mluvčí Viktorie.

Opačným směrem míří Adam Varadi, který právě z Bazalů před rokem a půl do Plzně přišel. „Forma působení obou hráčů i podmínky jejich přesunu se dolaďují, jasno by mělo být v nejbližších dnech,“ dodal Pillár.

Zápas s Duklou se bude hrát od 17:00 znovu ve Zruči u Plzně, kde Vrbův tým porazil střížkovské Bohemians 2:0.

„Také ve středu bych chtěl dát příležitost všem hráčům kádru, Dukla nás jistě opět dokáže prověřit. Jedná se o zkušený tým s mnoha fotbalovými osobnostmi, čekám trošku odlišné utkání proti zápasu s Bohemians. Doufáme, že do ochozů ve Zruči opět přilákáme dost diváků a nabídneme jim slušné fotbalové představení,“ řekl trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: