Hlavní obsah

Budějovice testují mosteckého Schuta a chorvatského beka

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisty Českých Budějovic by mohli posílit mostecký záložník Lukáš Schut nebo chorvatský levý bek Stevan Dujakovič. Oba jsou v jihočeském klubu na testech a ve středu se představí v přípravném utkání proti Brnu.

Článek

Třiadvacetiletý Schut okusil první ligu zatím výhradně v mosteckých barvách. Na kontě má v nejvyšší soutěži 37 zápasů a jeden vstřelený gól. Po sestupu severočeského klubu patřil v druhé lize k nejvytíženějším mosteckým hráčům, v uplynulém ročníku zasáhl do 28 utkání.

Také dalšímu zkoušenému hráči Dujakovičovi je 23 let. Naposledy působil v Šibeniku, s nímž skončil v minulé sezoně na šestém místě v chorvatské lize.

Jihočeši stále zkoušejí také bývalého rakouského reprezentanta Boza Kovacevice, který si v národních barvách zahrál i proti českým fotbalistům. O jeho případném angažování se rozhodne v příštích dnech.

"Záleží také na tom, zda s námi bude chtít ještě spolupracovat. Nyní musíme vyhodnotit všechny atributy, nemá cenu vynášet nějaké závěry. Je ovšem vidět, že ligu hrát umí," uvedl na webových stránkách klubu kouč Pavel Tobiáš.

Na testy by mělo ještě přijít několik bosenských hráčů.

Reklama