Hlavní obsah

Brankář Černý je z Hamiltonu zpět a znovu trénuje v Olomouci

OLOMOUC

Působení brankáře Tomáše Černého ve skotském Hamiltonu je zřejmě už definitivně minulostí. Čtyřiadvacetiletý gólman se ve středu po dvouletém hostování v ostrovním klubu znovu připojil k fotbalistům Olomouce a není vyloučeno, že ve čtvrtém celku minulé sezony zůstane.

Foto: www.acciesfc.co.uk

Český brankář Tomáš Černý v dresu Hamiltonu

Článek

Jak se zdá, Hamilton propásl poslední možnost na to, aby si Černého zavázal k další spolupráci. V dubnu sice oznámil, že s českým brankářem podepsal na základě opce dvouletý kontrakt, ale ten formálně nikdy nevstoupil v platnost, protože skotský klub nezaplatil částku 200 000 eur (přes pět miliónů korun) podmiňující uplatnění předkupního práva, jak to bylo v písemné dohodě mezi Hamiltonem a Olomoucí zakotveno.

I když vedení Sigmy prodloužilo druhé straně lhůtu ke splnění finančních náležitostí, Skotové tak neučinili a Černý se ve středu znovu hlásil na tréninku v Olomouci. "Vyžádali jsme si ho zpátky. Hamilton považuju za uzavřenou záležitost, v opačném případě bychom se bránili a podnikli další kroky přes mezinárodní fotbalové federace," řekl ČTK sportovní ředitel Olomouce Jiří Kubíček.

Hypoteticky by Černý mohl ke svému jedinému odchytanému utkání v české lize přidat další. Kubíček nevyloučil, že by v kádru účastníka Evropské ligy zůstal i pro příští měsíce. "Stále platí, že má možnost odejít na zahraniční angažmá, ale stejně tak, že může zůstat v Olomouci. Nabídku od nás dostal, myslím, velmi zajímavou," dodal Kubíček.

Černý by mohl zkvalitnit brankářský post v Sigmě, kde byl v uplynulých dvou sezonách jasnou jedničkou Petr Drobisz. Bývalý mládežnický reprezentant právě kvůli velké konkurenci odešel hledat štěstí do Skotska a po úspěšných testech v Hamiltonu s klubem vloni postoupil do nejvyšší soutěže. Během zimy se dokonce spekulovalo o zájmu glasgowských velkoklubů Celtiku a Rangers.

Reklama

Související témata: