Hlavní obsah

Přípravný zápas Teplic a Bohemians 1905 spláchl přívalový déšť

Silný přívalový déšť a proudy vody z okolních polí doslova spláchly i přípravné fotbalové utkání Teplic a Bohemians 1905, které se mělo hrát dnes odpoledne v Křešicích na Litoměřicku. Provazce vody se na hřiště začaly snášet hodinu před výkopem.

Článek

Na zápas se sjely desítky fanoušků obou klubů, místo fandění je ale čekal jen rychlý sprint do budovy tamějšího klubu. "Byl to strašný mumraj, do budovy doslova vtrhli a ani je nešlo nechat venku. A pak zase na hřiště vtrhla voda z pole, které je přes silnici," řekl ČTK hlavní pořadatel křešického klubu Josef Střihavka.

Polovinu hřiště rázem pokryla louže, jejíž hloubka překračovala deset centimetrů, zbytek trávníků byl podmáčený. O případné náhradní variantě se ani jeden z klubů nerozhodl, místo toho fotbalisté naskákali do autobusů a odjeli domů. Silný déšť na Litoměřicku na několika místech zalil silnice, paralyzoval železniční přejezdy a zatopil množství polí.

Zrušení zápasu ale znamenalo klid jen pro polovinu hráčů obou týmů. Bohemians už dopoledne podlehli Liberci 1:2, Teplice zase prohrály s Viktorií Žižkov 1:3. Za Teplice nastoupili především mladíci a testovaní hráči, kteří dostali od Žižkova během prvního poločasu dva gólové údery. I když Mahmutovič snížil, po několika zmarněných šancích ve druhé půli pojistil výhru 3:1 žižkovský Procházka.

"Chtěli jsme mladé hráče vyslat do zápasu proti velmi zkušenému soupeři, což se myslím podařilo a mladíkům to přinese cenné zkušenosti do budoucna," řekl na klubovém webu trenér Jiří Plíšek.

Reklama

Související témata: