Hlavní obsah

Ostrava přípravu nepodceňuje, v Rakousku vyzve Rapid, Austrii i Sturm Graz

PRAHA

Zajímavé duely čekají v přípravě fotbalisty Baníku Ostrava, kteří se před začátkem ligy odebrali do Rakouska. Trenér devátého celku uplynulého ročníku Gambrinus ligy Miroslav Koubek si tamní podmínky v Loipersdorfu nemůže vynachválit a své svěřence pomalu připravuje na duely se špičkovými rakouskými celky.

Článek

„S průběhem dosavadní přípravy jsem v Rakousku velmi spokojený. Máme tady skvělé prostředí, možnost dobré regenerace,“ přiznal Sport.cz trenér Koubek. „Dnes nás ještě čeká přípravný duel s třetiligovým rakouským celkem, ale potom už přijdou na řadu silnější i zvučnější mančafty,“ dodal ostravský kouč.

Baník totiž v nadcházejících dnech čeká v rámci herního soustředění duely se Sturmem Graz a vídeňskými velkokluby Rapidem a Austrií. „Bude to určitě dobrá konfrontace. Hlavním cílem v následných zápasech bude vyprofilování sestavy,“ ví dobře Koubek, jenž se k jižnímu sousedovi vydal s pětadvacítkou hráčů a žádné fotbalisty na testech již v týmu nemá.

„Všichni hráči jsou dosud zdraví, ale je pravda, že nyní již zápasy budu agresivnější,“ tuší ostravský trenér. Baník do ligy vstoupí domácím utkáním proti Příbrami. Následně se na Andrově stadiónu postaví Olomouci a ve třetím kole přivítá doma Plzeň.

Reklama

Související témata: