Hlavní obsah

Mladá Boleslav podlehla v přípravě Spartaku Moskva

Fotbalisté Mladé Boleslavi v dalším přípravném utkání na rakouském soustředění prohráli se Spartakem Moskva 0:2. Soupeře dnes přivedl do utkání jako kapitán bývalý reprezentační obránce Martin Jiránek, který odehrál vítězný první poločas.

Článek

V něm si ruský velkoklub vybudoval rozhodující dvoubrankový náskok, do vedení se dostal díky své tradiční rychlé kombinační hře. Obě branky vstřelil v 16. a 27. minutě Bojarincev.

Obraz hry se podle klubového webu českého mužstva nezměnil ani po pauze, v níž soupeř vystřídal až na brankáře všechny hráče. Měl nadále převahu, ale už stačil díky ráně Baženova pouze nastřelit tyč, další dvě šance zlikvidoval včasným zákrokem Procházka.

Český celek si připravil v závěru nadějné možnosti, ale nejnebezpečněji vypadající Dittrichova střela mířila nad.

V dalším utkání se střetnou Středočeši v sobotu od 18:00 s Hajdukem Split.

Baník Ostrava porazil v Rakousku o čtyři góly Köflach

Fotbalisté Ostravy porazili na úvod herního soustředění v Rakousku Köflach 4:0. Baník měl na tréninkovém hřišti ve Štýrském Hradci celý zápas s týmem ze čtvrté ligy ve své režii a převahu vyjádřil v každé půli dvěma góly. Kouč Miroslav Koubek dnes dal znovu příležitost všem 24 členům širšího kádru.

Hlavně v úvodní dvacetiminutovce prožil domácí outsider perné okamžiky. Ostrava z velkého tlaku vytěžila góly Zehera a Wojnara, při střelách Mičoly, Wojnara a Ličky zachránila brankáře Köflachu tyč. To vše stihli Slezané za prvních 18 minut.

Převahu v poli si Baník držel po celé utkání, i zarputilý a snaživý soupeř však čas od času provětral jeho obranu. V druhém poločase zpečetili vítězství Lukeš a Přecechtěl, který docílil svého pátého zásahu v letní přípravě.

"Vzadu nám to občas zaskřípalo. Soupeř byl snaživý, dal nám málo prostoru, my jsme museli dobývat. Přesto jsme si vytvořili dost šancí, dost jich také zahodili. Ale výsledek není podstatný. Bylo to utkání na to, abychom se dostali do tempa před třemi těžkými zápasy, které nás v Rakousku čekají," uvedl kouč Koubek.

Další střetnutí sehraje Ostrava v sobotu proti Rapidu Vídeň v rámci turnaje Thermenland Cup.

Mladá Boleslav - Spartak Moskva 0:2 (0:2)
Branky: 16. a 27. Bojarincev.
Sestava Mladé Boleslavi:
1. poločas: Vorel - Kalina, Rolko, Rajnoch, Prempeh - Mendy, Kúdela, Opiela, Mach - Chramosta (41. Táborský), Pecka.
2. poločas: Vorel - Kalina, Rolko, Rajnoch (63. Procházka), Prempeh (67. Janíček) - Dittrich, Kúdela (56. Louhoungou), Sylvestre, Fabián - Řezníček, Táborský. Trenér: Uhrin.
ASK Köflach - Baník Ostrava 0:4 (0:2)
Branky: 9. Zeher, 18. Wojnar, 54. Přecechtěl, 84. Lukeš.
Sestava Ostravy:
I. poločas: Buček - Zawada, Pavlík, Neuwirth, Tomašák - Marek - Varadi, Wojnar, Lička, Mičola - Zeher.
II. poločas: Pietrzkiewicz - Frydrych (82. Kosňovský), Brunclík, Bolf, Tchuř - Boháč, Metelka, Lukeš, I Hjong-sang - Kraut, Přecechtěl (71. Hable). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: