Hlavní obsah

Fotbalový mistr se představí na turnaji v Čelákovicích

ČELÁKOVICE

Všech 16 účastníků první fotbalové ligy se představí o víkendu na domácích i rakouských trávnících v rámci přípravy na blížící se soutěžní sezónu. V několika případech se dokonce střetnou navzájem, především pak v Čelákovicích na tamním tradičně velmi dobře obsazeném turnaji O pohár starosty města. Tam bude hrát mimo jiné i mistrovská Slavia Praha.

Článek

Vedle sešívaných dorazí do středočeského města i Liberec, Brno a nedávný prvoligista ze Žižkova. V původní sestavě figuroval i obhájce loňského prvenství Mladá Boleslav, avšak trenér Dušan Uhrin mladší po svém návratu změnil původní plán letní přípravy a Středočechy čeká v sobotu přípravný souboj proti Hajduku Split v Rakousku.

Čelákovickým to přidělalo organizační trable. "Postupně jsme oslovili Teplice, Jablonec, Plzeň, ale každý z těchto klubů měl již pevně stanovený program. Uspěli jsme až na Žižkově, protože nový trenér Vlastimil Petržela naopak neplánovanou možnost herní konfrontace s prvoligovými týmy uvítal," vysvětlil předseda pořádajícího klubu Václav Tichý.

Pro Žižkov stejně jako pro Liberec to bude premiérové vystoupení na čelákovickém turnaji. "Očekávám kvalitní přípravu na výborném trávníku a ve výborné fotbalové atmosféře. A také velmi dobré zacházení, kterého se mi vždy v minulosti v Čelákovicích dostalo," glosoval účast na turnaji liberecký kouč Ladislav Škorpil.

Vzájemný prvoligový souboj čeká Teplice, které si pozvaly do Litoměřic tým Kladna, na těžké soupeře ale narazí také české celky pobývající na soustředěních v Rakousku. Vedle Mladé Boleslavi to platí o Ostravě, která rozehraje duelem proti Rapidu Vídeň turnaj v Loipersdorfu, i o Spartě hrající proti CSKA Sofia, Bohemians 1905 se potkají se slovinskou Lendavou. A jasně nejnáročnější program podstoupí o víkendu Olomouc, která se po sobotním duelu s Karvinou přesune do Rakouska a už v neděli ji čeká souboj s FK Moskva.

Turnaj v Čelákovicích:
9:30 Slavia - Žižkov,
11:00 Liberec - Brno,
15:00 o 3. místo,
16:30 finále.

Reklama

Související témata: