Hlavní obsah

Teplice zužují kádr, první to odnesli mladíci

TEPLICE

O dvě jména se zúžil kádr fotbalistů Teplic před herním soustředěním v Německu. Vedení klubu dnes oznámilo, že pro podzimní sezónu nepočítá s mladíky, kterým začalo hledat hostování v jiných klubech. Obránce Jiří Pimpara se už dohodl na hostování v druholigovém Ústí nad Labem, pro záložníka Radima Breiteho klub hledá nové působiště.

Článek

"Společně s Breitem půjde na hostování i další defenzivní záložník Jan Bartoš. V jednání je Česká Lípa, Písek, Varnsdorf a Čáslav," řekl ČTK teplický obchodní ředitel Petr Heidenreich. Bartoš přípravu s prvním týmem ani nezahájil. V kádru A-mužstva by prý hráči nedostávali tolik příležitostí a hrát za divizní rezervu by příliš zbrzdilo jejich fotbalový růst.

Dvaadvacetiletý Pimpara v nedalekém Ústí nad Labem rozšířil teplickou enklávu. Spolu s ním budou v klubu hostovat i útočník Richard Veverka a obránce Tomáš Smola; záložník Lukáš Zoubele si prodlouží hostování v Kladně.

Po sobotním dvojzápase s Kladnem se navíc rozhodne, zda si Teplice ponechají někoho z testovaných hráčů. První dva týdny přípravy strávili v Teplicích útočníci Jan Schulmeister, Ibrahima Iyane-Thiam a obránce Daniel Fryšták. "Ani jeden by ale stejně nepřišel jako okamžitá posila do áčka," dodal ředitel klubu František Hrdlička.

Reklama

Související témata: