Hlavní obsah

Bohemians 1905 začali v Rakousku porážkou od Steauy

FAAK AM SEE

Ligový nováček Bohemians 1905 na úvod soustředění v rakouských Korutanech prohrál s fotbalisty Steauy Bukurešť 0:2. Rumunský účastník posledních dvou ročníků Ligy mistrů rozhodl o svém vítězství v pátečním duelu ve druhém poločase. V 58. minutě otevřel skóre Szekely a v 72. minutě zpečetil vítězství další střídající hráč Toja.

Článek

Za Bohemians 1905 poprvé nastoupila posila z Dukly Luděk Zelenka a ve 24. minutě se jeho střela otřela o tyč.

"Sehráli jsme především v prvním poločase velmi dobré utkání, první gólovka přišla z naší strany, Štohanzlovu přihrávku ale nevyužil Kotyza. Dostávali jsme se častěji do koncovky než soupeř a působili jsme aktivnějším dojmem," uvedl trenér Pavel Hoftych na klubovém webu. Jeho svěřenci nastoupili do zápasu z plné přípravy. "Proto jejich výkon oceňuji. Do druhého poločasu soupeř výrazně obměnil sestavu a druhá půle už byla v jeho režii. Dostali jsme se pod trvalý tlak, ze kterého vyústily obě branky," řekl Hoftych.

V základní sestavě chyběl kapitán Marek Nikl. "Jsme v plné přípravě a naším cílem je otestovat si různé varianty. Dneska dostali ve stoperské dvojici přednost Cseh s Lukášem, příště to budou další. Zkoušíme Pepu Jindřiška ve středu zálohy a Honza Štohanzl si zahrál jak na kraji, tak ve středu zálohy," uvedl kouč.

V neděli se Bohemians utkají se slovinským týmem NK Nafta Lendava

Reklama