Hlavní obsah

Ostrava nestačila na Sturm, v turnaji je poslední

BAD RADKERSBURG

Ostravským fotbalistům nevyšlo ani druhé utkání na turnaji Thermenland Cup v Rakousku a po pondělní prohře se Štýrským Hradcem 0:1 skončili poslední. O vítězství čtvrtého celku rakouské ligy rozhodl ve 41. minutě Hassler.

Článek

Baník v duelu selhal střelecky. Svěřenci Miroslava Koubka měli celý zápas územní převahu, ale doplatili na žalostnou koncovku. Wojnar v první půli z osmi metrů napálil gólmana do nohou, další možnost promrhal Přecechtěl. Po změně stran nevedly k vyrovnání ani střely Mičoly a Zehera.

Sturm protivníka vyškolil z efektivity. Po chybě v ostravské obraně překonal Pietrzkiewicze hlavou ve 41. minutě Hassler.

"Výsledek je zkreslený, protože jsme celé utkání měli výraznou územní převahu a zahodili dobré čtyři tutovky. Na útočné fázi musíme stále pracovat, se šancemi jsme naložili dost lehkomyslně. Cením si ale, že manšaft zvládl nebezpečné brejkové situace, na které soupeř celé utkání spoléhal," uvedl Koubek.

Baník ukončí svůj kemp v rakouském Loipersdorfu v pátek, na zpáteční cestě se ve Vídni utká s Austrií.

Zápas turnaje Thermenland Cup v rakouském Bad Radkersburgu:
Sturm Štýrský Hradec - Baník Ostrava 1:0 (1:0)
Branka: 41. Hassler.
Sestava Ostravy: Pietrzkiewicz (46. Baránek) - Zawada (46. Marek), Pavlík, Bolf, Tchuř - Metelka (82. Kraut) - Varadi (62. Tomašák), Lička, Wojnar (46. Lukeš), I Hjong-Sang (46. Mičola) - Přecechtěl (46. Zeher). Trenér: Koubek.
Přípravné fotbalové utkání v Brucku (Rakousko):
Apoel Nikósie - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)
Branky: 35. Pecka, 87. Řezníček.
Sestava Mladé Boleslavi: Vorel (46. Šeda) - Kúdela (46. Janíček, Rajnoch, Rolko, Dalovič (75. Mach) - Mendy (75. Dittrich), Procházka, Sylvestre (58. Opiela), Fabián (46. Poláček) - Chramosta (75. Kulič), Pecka (46. Řezníček). Trenér: Uhrin.

Reklama