Hlavní obsah

V Bohemians Praha jsou na zkušené čtyři hráči z Kostariky

Čtyři sedmnáctiletí fotbalisté z Kostariky se v nejbližších dvou týdnech zúčastní letní přípravy Bohemians Praha. Kvarteto talentovaných hráčů pochází z fotbalové školy internacionála Ivana Mráze, jedním z nich je dokonce jeho syn Marcel.

Článek

Bývalý reprezentant Mráz před devíti lety založil v Kostarice, kde už řadu let působí úspěšně jako trenér, fotbalovou školu, s níž spolupracuje AC Milán. Italský klub každoročně její provoz z části dotuje a kontroluje také podobu přípravy.

Zakladatel školy se snaží přiblížit mladým fotbalistům evropské pojetí hry i zdejší život, a případně pomoct s cestou za vytouženým angažmá. Před třemi lety například nachystal turné po České republice, ale s hráči jezdí i do jiných koutů světa.

Letos se Mráz domluvil, že čtyři hráči využijí jeho přátelských vztahů s majitelem Bohemians Praha Karlem Kaprem. "Jsou zde od neděle, na nějaké předčasné soudy je brzy. Ale pro hráče je to spíše taková cesta na zkušenou," naznačil sportovní sekretář střížkovského klubu Vladimír Rosenberg, že nejde o klasické testování.

Každopádně mladíky čeká náročná příprava pod taktovkou Roberta Žáka. "Na zkoušce budou do 17. července, pak odlétají do vlasti. Než budou hledat fotbalové štěstí natrvalo, musí dokončit studium střední školy," řekl osmašedesátiletý Mráz ČTK.

Reklama

Související témata: