Hlavní obsah

Každý sparťan bude mít přímého konkurenta, těší Chovance

Soustředění fotbalistů Sparty v rakouském Bad Kleinkirchheimu se přehouplo do druhé poloviny. Letenští ještě stále vyhlížejí některé posily, nicméně sestava a herní styl pro začátek sezóny už krystalizují. „Posily dostanou čas, aby se ztotožnily s našimi záměry. Nároky na déle působící hráče pak budou na podzim ještě vyšší,“ avizuje trenér Jozef Chovanec v rozhovoru pro klubové stránky.

Článek

O větší zastupitelnosti v sestavě po příchodu Hohenedera, Kuncla, Kaloudy a Střeštíka - To byl náš hlavní cíl, zkvalitnit v létě tým tak, aby měl každý hráč na své pozici přímého konkurenta. Za prvé se nám tím rozšiřují možnosti při skládání sestavy, za druhé pak působíme na samotné hráče, kteří na sobě musejí ještě víc pracovat.

O zranění talentovaného útočníka Kadlece, který se připravuje jen s kondičním koučem - Trápí mě zranění hráči obecně, nejen Vašek Kadlec. Jedná se i o Martina Kuncla a Luboše Huška. Pro nás je velká škoda, že s nimi nemůžeme naplno počítat zrovna nyní, když je to nejvíce potřeba. Myslím, že i oni to vnímají a vědí, že jim teď něco utíká. Na druhou stranu příležitost ještě dostanou a já věřím, že se brzy vrátí do plné zátěže.

O čekání na útočníka Jirouše, který sice byl se Spartou ve Františkových Lázních, poté však zase nastoupil za Liberec - Představoval jsem si to jinak. Já s ním pracovat chci, zájem máme. Věřím, že se všechny administrativní náležitosti vyřeší v krátké době a Martin se s námi začne připravovat.

O povedeném zápase s CSKA Sofia (2:0) - Tohle střetnutí skutečně splnilo naše představy, jak by měl tým v ostrých zápasech fungovat. Na rozdíl od předchozích přípravných duelů už jsme do něj šli s tím, že se jedná o plnohodnotný herní test, čemuž odpovídala i sestava. A samotný výkon nám hodně ukázal. Pomohl tomu i fakt, že jsme hráli na pěkném stadiónu, hráči opět vnímali fotbalové prostředí, tribuny kolem hřiště, kvalitního soupeře... To všechno mělo vliv.

O vstřebávání herní koncepce - Skutečně se na hřišti objevily prvky, kterým se věnujeme v přípravě. Důsledné plnění taktických pokynů však bylo i důsledkem toho, že proti CSKA se v základní sestavě objevili z většiny hráči, kteří ve Spartě působili už na jaře. Určitý problém je ještě u nové příchozích hráčů, ale je potřeba jim dát čas a metodicky s nimi individuálně pracovat. Oni sami v sobotu mohli vidět, jak má náš tým pracovat, věřím, že to pro ně bylo poučné. S těmi, kteří působí na Spartě déle, pak budeme taktiku dále precizovat. My jsme je už po skončení sezóny upozornili na to, že naše nároky na ně teď budou vyšší.

O závěrečných zápasech s Lendavou a Duisburgem - Ke konci soustředění v Bad Kleinkirchheimu už bychom chtěli krystalizovat sestavu, čas do začátku ligy se bude krátit. S tímto vědomím budeme korigovat intenzitu tréninkových dávek.

Reklama

Související témata: