Hlavní obsah

Horváth a spol. se těší na utkání s AS Řím

Také fotbalisté Viktorie Plzeň si pro své herní soustředění vybrali Alpy. Mužstvo v pondělí vyrazilo do rakouského Kaprunu, kde čeká na svěřence trenéra Pavla Vrby desetidenní kemp, během nějž viktoriáni sehrají i čtyři přípravná utkání. Vrcholem určitě bude duel s AS Řím.

Foto: www.fcviktoria.cz

I zkušený Pavel Horváth se těší na duel s AS Řím.

Článek

Do Rakouska odcestoval již zúžený kádr bez pětice hráčů. Paolo Rodriguez, Dimitrij Tatanašvili, Daniel Houdek, Vítězslav Brožík a Jakub Dvořák odešli na hostování. Trenér Vrba tak má k dispozici 19 hráčů do pole plus tři brankáře. V Plzni zůstali pouze rekonvalescent Jan Rezek a zraněný Antonín Presl.

Viktorku čekají čtyři kvalitní soupeři, přičemž ten třetí AS Řím je bezesporu nejzvučnějšího jména. „Utkáme se s týmy, které hrály Pohár UEFA. AS Řím je špičkové italské mužstvo a na závěr čeká  Bielefeld, který ještě v minulé sezóně hrál bundesligu. Z tohoto pohledu jsem ještě tak těžké herní soustředění neodehrál. O to více pro nás možná bude poučné a poznáme, jak na tom doopravdy jsme,“ uvědomuje si trenér Pavel Vrba.

V seznamu soupeřů původně figuroval maďarský Fehervar, ovšem pár dnů před odjezdem se podařilo zajistit renomovaný AS Řím. Hráči tuto změnu přivítali. „Pro všechny z nás to bude určitě velký zážitek a všichni se na ten zápas těšíme,“ ujistil kapitán týmu Pavel Horváth.

Bitva s Římany bude pro viktoriány svátkem

V létě přišli čtyři nováčci – Marek Bakoš, Filip Rýdel, David Střihavka a František Rajtoral. V zápasech se zatím představili dva posledně jmenovaní. „Oba jsou to zkušení ligoví hráči. Já čekám od Davida Střihavky góly a od Franty Rajtorala obrovskou podporu ze strany a věřím tomu, že s těmito hráči budeme více produktivní, což nám v minulé sezóně chybělo,“ avizuje Horváth.

Rajtoralův přestup z Baníku Ostravu ještě nebyl papírově uzavřen, přesto do Rakouska odcestoval. „Do Plzně se těším. Teď záleží na tom, aby se dohodli zástupci klubů, jejich majitelé,“ doufá Rajtoral a stejně jako Horváth přiznává, že hrát proti AS Řím je pro každého hráče svátkem. „Proti takovému soupeři se nehraje každý den. Někdo si proti takovému týmu nezahraje za celý život. Určitě si zápas budeme chtít všichni vychutnat.“

Program přípravných zápasů Plzně v Rakousku
Středa 8. července Maccabi Haifa, pátek 10. července Lech Poznaň, neděle 12. července AS Řím, úterý 14. července Arminia Bielefeld.

Reklama

Související témata:
Korutany