Hlavní obsah

Teplice se drží stranou, přestupové vody nijak nečeří

TEPLICE

Bez výrazných změn v kádru se na nadcházející sezónu chystají fotbalisté Teplic. Díky vítězství v Poháru ČMFS si v srpnu zahrají i 4. předkolo Evropské ligy, jak se od nové sezóny jmenuje někdejší Pohár UEFA.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Teplic Jiří Plíšek

Článek

„Po zimních změnách, kdy odešli například brankář Belic, útočník Jun či záložník Sabou jsme se rozhodli stabilizovat kádr. Pokud budou přicházet nějací noví hráči, tak musejí být opravdovými posilami a navíc ekonomicky dostupní. Nebo to musejí být fotbalisté s tak zajímavým potenciálem, aby nám stálo za to pracovat s nimi i do budoucna,“ zamýšlí se trenér Jiří Plíšek.

Tepličtí od začátku přípravy testují Jana Schulmeistera z Olomouce, naposledy působícího ve Fulneku. „V mládežnických kategoriích patřil k talentům a dáváme mu šanci k oživení trochu pozastaveného výkonnostního růstu,“ říká kouč.

Útočník Michal Smejkal nastupuje v poslední době na postu stopera. „Hrál tam už v závěrečném kole minulého ligového ročníku. Má pro tuhle roli všechny předpoklady a jsme domluvení, že ho tam dál budeme zkoušet. Je to návrat k něčemu, co je mu blízké,“ vysvětluje trenér.

Odchody? „Nikde není psáno, že v případě hodně lukrativní nabídky by k nějakému nemohlo dojít. Ale přestupová jednání sami nevyvoláváme,“ tvrdí Plíšek.

První týden po dovolené nabírali hráči kondici při soustředění v Modré na Děčínsku. „Pracovali jsme na objemu a první ukazatele splnily naše očekávání,“ nastiňuje trenér, jehož svěřenci se momentálně připravují v Německu. „Kádr už je trochu zúžený, čeká nás mj. přípravné utkání s bundesligovým Eintrachtem Frankfurt. Pobyt v Německu je totiž ještě součástí plnění smlouvy za přestup Martina Fenina do Frankfurtu. Těšili jsme se, že si zahrajeme proti němu, ale Martin bohužel nenastoupí, protože je po operaci,“ uzavírá Plíšek.

Reklama

Související témata: