Hlavní obsah

Slavia zbrojí dál, představila Tunisana Ragueda a navrátilce Krajčíka

PRAHA

Velké posilování v Edenu nekončí. Fotbalová Slavia dál zbrojí na kvalifikaci Ligy mistrů i příští ročník nejvyšší domácí soutěže. V pátek po poledni představila další nové tváře. Tou exotičtější je tuniský defenzivní záložník a reprezentant Hocine Ragued. Staronovým členem mistrovského kádru pak je Matej Krajčík, který se do Slavie vrací po půlročním působení v italské Reggině.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Trenér Slavie Karel Jarolím se svými hráči Matějem Krajčíkem (vlevo) a Hocine Raguedem

Článek

Slavia v pátek po poledni představila dvě nové posily. Tuniský defenzivní záložník Hocine Ragued podepsal smlouvu na čtyři roky, přichází jako volný hráč z belgického R.A.E.C. Mons. Stejně jako Tijani Belaid reprezentuje Tunisko. "Viděl jsem ho na vlastní oči v těžkém kvalifikačním utkání Tunisko - Nigérie. Hosine je zkušený, měl by být stejně dobrý jako Mickael Tavares - a doufám, že v konstruktivní rozehrávce ještě lepší," řekl trenér Karel Jarolím.

„Z řady nabídek, které jsem měl, jsem si vybral Slavii. Je to velmi dobrý tým, který bude bojovat o Ligu mistrů, dvakrát za sebou získal titul. Tijani Belaid mi vyprávěl o tom, že na novém stadionu je vždy výborná atmosféra, v níž se každému dobře hraje,“ těší se Ragued, který si vybral dres s číslem šest.

Tunisan tuší, že v Edenu bude hodně srovnáván s Tavaresem, který se ze Slavie odrazil k angažmá v Hamburku. "Nejsem Tavares. Jsem Hocine Ragued, jiný hráč s jiným stylem. Přestupu do Prahy si cením, měl bych se v kariéře posunout výš, hlavně v Lize mistrů," říká Afričan.

Slávisté spoléhají i na druhotný efekt tohoto přestupu. Po boku krajana by měl zase pookřát Belaid, který byl na jaře po odchodu Tavarese poloviční. "Byl bych jen rád, kdyby se tento předpoklad naplnil," souhlasí kouč Jarolím.

Tunisan i Krajčík přicházejí zadarmo

Obě nové tváře přicházejí jako volní hráči, takže Slavii jejich angažování nic nestojí. "Je to blbé, ale i Tunisan je úplně zadarmo. Všude jsme cpali peníze, ale nikde je nechtěli," vtipkuje Jarolím.

Matej Krajčík se do Slavie vrací po půl roce, podepsal roční smlouvu s roční opcí. Vrací se také ke svému číslu devatenáct. Na jaře působil v italské Reggině, z kontraktu se po skončení sezóny vyvázal. Za Slavii odehrál 72 ligových střetnutí, ve kterých vstřelil čtyři branky. Nastupoval v Lize mistrů a stal se dvakrát mistrem.

"Věřím, že zase navážeme na předchozí úspěchy. Určitě tady někde je i ta moje známá deka, v níž jsem slavil velké výhry," usmívá se Krajčík. "S adaptací Mateje nebude sebemenší problém, to je velké výhoda," pokazuje Jarolím.

Trenér teď musí z širokého kádru vybrat 25 - 26 hráčů, kteří v neděli odjedou na soustředění do Seefeldu. Pražané ještě stále jednají o příchodu korejského útočníka Kang So-ila.

Reklama

Související témata: