Hlavní obsah

Krajčík se vrátil, jako by vůbec neodešel, jen Pekharta musí přestěhovat

dos, mvSport.cz

Osm posil již fotbalová Slavia v létě přivedla do Edenu. Jedna z nich si však jako nová tvář vůbec nepřipadá. „Jaro uteklo hrozně rychle, ani se mi nezdá, že jsem byl půl roku pryč,“ říká slovenský obránce Matej Krajčík, který se vrátil po krátkém působení v Reggině. Zaskočila ho jediná novinka - na jeho místě v šatně už sedí Pekhart. A tak plánuje, že mladého útočníka přestěhuje...

Článek

V zimě jste dal přednost Itálii. Jaký byl návrat do Slavie?

Po sestupu Regginy jsem se stal volným hráčem. Trenér Jarolím mi zavolal, zda uvažuji o návratu. On měl zájem, já také, a tak jsem rád, že to takto dopadlo.

Dohodli jste se docela rychle.

Požádal jsem trenéra, zda se mohu zapojit do přípravy Slavie před tím, než si najdu nové angažmá. Minulý víkend jsme si sedli a řekli své představy. Nebylo to o nějakém dlouhém rozmýšlení. Prezident Regginy si stanovil platový strop a všichni starší hráči i ti, co měli dobré podmínky, odešli. Po pádu do druhé ligy zůstali jen mladíci a kluci z béčka. Ani nevím, jak to tam teď vypadá. Co vím, tak ze základu odešlo třináct lidí za lepším, zcela bez náhrady. Já mezi nimi, takže ruce jsem měl volné.

Do Edenu jste se zřejmě vrátil jako domů.

Přesně tak. Když jsem začal s klukama trénovat, zašli jsme si na oběd. A vůbec mi nepřišlo, že to bylo půl roku, co jsem hrál jinde. Mužstvo se trošku obměnilo, zdravé jádro ovšem zůstalo. Půlrok strašně rychle utekl. A věřím, že i tu deku, v níž jsem slavil všechna naše velká vítězství, tady někde najdu...

Vracíte se jako pravý obránce? Slavia jich má momentálně víc než dost.

Přiznám se, že zájem trenéra mě překvapil, protože nedávno udělali Čelůstku a pravých obránců je  v týmu opravdu  plno. Kouč Jarolím prostě projevil zájem a vůbec jsme se nebavili, kde budu hrát. On ví, co dokáži a jaký jsem celkově hráč. Pokud budu nastupovat, tak asi tam, kde jsem pod Jarolímem 3,5 roku hrál.

Co vám vlastně Itálie dala?

Udělal jsem si obrázek o Serii A a v určitých věcech se zlepšil. Získal jsem zkušenosti a věřím, že se mi je podaří ve Slavii prodat.

Spekulovalo se, že se o vás zajímá také Sparta.

O jejím zájmu jsem se dozvěděl jen z novin a z internetu, mě ale nikdo nekontaktoval. Měl jsem některé nabídky ze zahraničí, když ovšem přišel trenér Jarolím se Slavií, tak jsem to všechno hodil za hlavu a vrátil se.

Je přece jenom v Edenu něco jinak, než když jste odcházel?

Dostal jsem zpátky své číslo 19. Jen na mém místě v šatně sedí Pekhart, tak se asi bude muset posunout... (smích). Jinak kabině dál šéfují starší hráči Vaniak, Vlček, Jarda Černý, Šmicer... Vždy to tak bylo a myslím, že se na tom nic měnit nebude.

Reklama

Související témata: