Hlavní obsah

Máš moji šestku, tak se snaž, zdůraznil kouč Jarolím tuniské posile

Pavel Dosadil, Milan VlčekSport.cz

Fotbalová Slavia kupuje jednu posilu za druhou, a tak její trenér neskrývá dobrou náladu. „Už mám o sestavě tušení, začíná se mi rýsovat. Nevím, co se se mnou děje, že tak brzy začínám mít jasno. Jsem sám ze sebe v šoku,“ vtipkuje Karel Jarolím. Vzdal se reprezentace, aby se mohl soustředit jen na postup do Ligy mistrů. S arsenálem, který bude mít k ruce, to může být reálný cíl.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

Krajčík a Tunisan Ragued jsou letními posilami číslo sedm a osm, před nimi přišli Vlček, Vomáčka, Trubila, Hloušek, Naumov a Čelůstka. Někoho z nabitého kádru tedy asi budete muset také uvolnit.

Je to možné, ale rozhodneme o tom až po soustředění v Seefeldu.

Obměna kádru je veliká. Není pro vás tedy letní příprava poněkud hektická?

Ani bych neřekl. Odešli jen dva hráči ze základní sestavy, ti další už do ní nepatřili. Naopak věřím, že noví hráči přinesou do týmu větší kvalitu.

Tunisana Ragueda předchází skvělá pověst. Jste nadšený, že ho Slavia angažovala?

To si řekneme až tak za půl roku. Je to typický defenzivní záložník číslo šest. Však také šestku dostal. Říkal jsem mu, že se šestkou jsem ve Slavii kdysi hrál deset let já, tak aby si vážil toho, že může takové číslo nosit... Také jsem se ho ptal, jestli ví, do čeho jde. A on mi sám od sebe řekl, že potřebuje tvrdou ruku! Hocine má organizační schopnosti, umí to i dopředu. Myslím, že má ještě větší potenciál než Tavares.

Takhle vždycky působíte na své hráče se šestkou...?

To zase ne. Dřív měl šestku Latka, který je jednak spíš obránce, hlavně však přišel do mužstva ještě přede mnou.

Spoléháte i na „druhotný efekt“ - že vedle krajana zase pookřeje i Belaid, který byl po odchodu Tavarese na jaře poloviční?

Samozřejmě v to doufám, spolu s Belaidem vyrůstali. A Tijani byl také první, kdo mi dal na Ragueda tip.

A co návrat Krajčíka?

Co by, chyběl mu Napoleon, despota... Vyzkoušel si, jaké je to pod měkčím trenérem, a zase se rychle vrátil. (smích)

Podle šíře kádru to vypadá, že si můžete dovolit postavit jedno mužstvo pro poháry a druhé pro domácí ligu...

Tak daleko zase nepřemýšlím. Pro trenéra je však samozřejmě důležité, aby měl kam sáhnout. A aby měl jistotu, že na řadu zase přijde další kvalitní hráč.

Vezmete do Seefeldu i zkušeného Šmicra, který se zotavuje po zranění?

Bavili jsme se, je možné, že za námi pojede na kole... (smích) Vláďa má sice nabídku, aby se stal manažerem reprezentace, ale zatím u něj převládá chuť hrát dál. Určitě má sílu, aby se vrátil. Dokáže to.

Reklama

Související témata: