Hlavní obsah

Teplice se v zápase s Eintrachtem porazily dvěma vlastními góly

PRAHA

Dva téměř identické vlastní góly odsoudily fotbalisty Teplic k prohře v dnešním zápase s Frankfurtem. Pro Teplice to bylo druhé a poslední utkání na herním soustředění v Porýní, po němž se přesunou domů. Třináctý tým loňského ročníku bundesligy byl po většinu zápasu lepší a měl optickou převahu, gólů se dočkal ale jen díky dezorientovanosti obránců Kleina s Rosou.

Článek

Hned v úvodu zápasu přitom mohli žlutomodří vést. Před brankářem Nikolovem se zjevil osamocený Vachoušek, na dlouhou nohu už ale přes vybíhajícího brankáře míč neprocpal. Pak už začal hrát Eintracht, na nějž se v šedesát kilometrů vzdáleném městečku přišlo podívat přes dva tisíce diváků: snažil se držet míč a nechat běhat teplické hráče.

Odměny za aktivitu se Eintracht dočkal po 39 minutách. Teber našel na levé straně Korkmaze, ten potáhl míč až k brankové čáře a následný centr si srazil do sítě Klein. Hra se po přestávce sice vyrovnala, pro góly ale zůstala ta samá šablona. Po hodině hry potáhl po levé straně míč Petkovič, odcentroval na Caia a i když se k balonu dostal první obránce Rosa, opět ho uklidil jen do vlastní sítě.

S výsledkem mohl ještě zahýbat Mahmutovič, který se hned vzápětí pokusil obstřelit Nikolova parádním obloučkem zpoza vápna, nakonec však míč mezi tyče nezamířil. Ani Frankfurt si ale příliš šancí nevypracoval, a tak výsledek zůstal až do konce a nový trenér Michael Skibbe mohl po zápase kromě autogramů rozdávat i úsměvy. Český útočník Martin Fenin, který svým přestupem z Teplic do Frankfurtu dal podnět k dnešnímu zápasu, kvůli zranění třísel nehrál.

Eintracht Frankfurt - FK Teplice 2:0 (1:0)
Branky: 39. vlastní Klein, 61. vlastní Rosa. Diváci: 2500.
Sestava Teplic: Grigar - Vidlička (89. Melunovič), Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič (80. Merzič), Matula, Vachoušek (80. Doležal), Mareš (85. Verbíř) - Mahmutovič (77. Hesek), Vondrášek (85. Jindráček). Trenér: Plíšek.

Fotbalisté Ostravy ukončili soustředění v Rakousku vítězstvím 1:0 nad Olimpijí Lublaň. Zápas s nováčkem slovinské ligy hlavou rozhodl v 21. minutě Tomašák. Baník musel na závěr herního kempu improvizovat. Vídeňská Austria naplánovaný duel na poslední chvíli odřekla, takže Ostrava vzala zavděk nabídkou Lublaně, za níž vyjela do slovinského Bakovci.

Proti týmu, který v přípravě nedávno zdolal Spartu, měli Slezané více šancí. Využili ale jen jednu, když Tomašák hlavou nasměroval do sítě Ličkův centr. Zawada svou střelou z dálky ještě orazítkoval břevno a překonaného gólmana Lublaně po akci Lukeše na brankové čáře zastoupil jeden z obránců.

Ostravská obrana, které ve druhé půli velel kapverdský reprezentant Neves, nekapitulovala. Brankář Buček musel řešit jen pár střel z dálky. Baník se domů vrací s bilancí dvou vítězství a dvou porážek.

Olimpija Lublaň - Baník Ostrava 0:1 (0:1)
Branka: 21. Tomašák.
Sestava Ostravy: Buček - Zawada, Bolf (46. Neves), Neuwirth, Tomašák (46. Tchuř) - Varadi (84. Kraut), Lukeš, Marek, Lička, Mičola (90. I Hjong-Sang)- Zeher (70. Přecechtěl). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: