Hlavní obsah

Slavia představila další možné posily a vyhrála v Mostě 2:0

MOST

Fotbalisté Slavie Praha zvítězili v dalším přípravném utkání 2:0 na hřišti druholigového Mostu, který si pozval českého mistra na oslavu 100 let fotbalu ve městě. Góly vstřelili Srb Dušan Vasiljevič, kterého Slavia zkouší, a Tijani Belaid.

Článek

Pražané byli od začátku aktivnější a přehrávali soupeře hlavně ve středu hřiště, ale v koncovce se dlouho nedokázali prosadit. Technický lob Vlčka dokázal gólman Šavola s obtížemi chytit, ve 38. minutě Vlček po centru Čelůstky trefil hlavou břevno.

Do druhého poločasu poslal kouč Karel Jarolím dva testované hráče. V záloze nastoupil sedmadvacetiletý konžský fotbalista Christian Kinkela z francouzského US Boulogne a v útoku stejně starý Vasiljevič z Energie Chotěbuz.

Kinkela po hodině hry orazítkoval podruhé břevno, ale v 73. minutě se mu podařilo uniknout po křídle a jeho centr poslal Vasiljevič hlavou do sítě. O čtyři minuty později vysunul Belaid za obranu Vasiljeviče a ten potřetí trefil břevno. Za pár sekund již byli hosté úspěšní. Belaid technickou ranou z hranice vápna obstřelil Palečka a stanovil konečné skóre.

"Vzhledem k tomu, že v úterý hrajeme další přípravný zápas, tak jsme dnes prostřídali dvě různé jedenáctky. V první půli jsme si dokázali vytvořit slibné příležitosti, paradoxně jsme se ale prosadili až ve druhém poločase. Některé útočné akce jsme řešili moc zbrkle," zhodnotil utkání trenér Slavie Karel Jarolím. "Kinkela sice přihrál Vasiljevičovi na gól, je ale předčasné vyvozovat jakékoli závěry," řekl na adresu obou testovaných hráčů.

SIAD Most - Slavia Praha 0:2 (0:0)
Branky: 73. Vasiljevič, 78. Belaid.
Sestava Slavie:
I. poločas: Romanovs - Čelůstka, Vomáčka, Suchý, Hloušek - Janda, Ragued, M. Jarolím, J. Černý - Vlček, Šenkeřík.
II. poločas: Vaniak - Krajčík, Hošek, Hubáček, Trubila - Grajciar, Trapp, Belaid, Kinkela - Vasiljevič, Naumov.

Reklama

Související témata: